Ennek nem lesz jó vége: Olyat üzent Varga Mihály, amitől nagyon kiborulnak majd a nyugdíjasok

Már semmi sem biztos.

A kormány joga eldönteni, hogy november előtt kiegészíti-e a nyugdíjakat, az emelés módszerének pontosítására tett javaslat pedig nem indokolt – többek között erről írt a kormány a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának (Nyuszet).

A Nyuszet ugyanis nyílt levélben kért 3 százalékos nyugdíjemelést augusztusra a miniszterelnöktől, ám Orbán Viktor helyett Varga Mihály válasza érkezett, amely inkább mellébeszélés Juhász László szerint.

A hét nagy, országos idősügyi szervezetet tömörítő tanács elnöke szerint konkrétumokról nem ejtett szót Varga. A pénzügyminiszter ugyanis azt fejtette ki, hogy a korábbi években magasabb mértékben emelték a nyugdíjakat, a kormány továbbra is az egyszámjegyű inflációért dolgozik, és amennyiben indokolt lesz, novemberben jöhet nyugdíjkorrekció.

Juhász szerint

a novemberi korrekció nem képes megóvni az infláció év közbeni hatásától a nyugdíjasokat.

Mint mondta, az év végi kiegészítéssel májusban nem lehet kiflit, vagy tejet venni.

Hangsúlyozta, garancia kellene arra, hogy jövőre lehetőség legyen az alábecsült infláció miatt kisebb mértékben emelt nyugdíjak korrigálására.

Farkas András nyugdíjszakértő korábban kifejtette: egyre kevesebb az esély az évközi rendkívüli nyugdíjkorrekcióra, de a novemberire sem lehet mérget venni.

(via nepszava.hu)

Valódi Hírek