Elkapták Kósa Lajos ügyvédjét Tusnádfürdőn: Durva fenyegetés lett belőle (+videó)

Nem tetszettek neki a kérdések.

Fiák István, a debreceni expolgármester és képviselő, Kósa Lajos ügyvédje az egyik tulajdonosa annak a bányának, amelyből sárlavina zúdult a recski lakókra. Az eset rövid idő alatt kétszer történt meg, és komoly károkat okozott a lakosságnak, és az ügyben nyomozás is indult – ezekről korábban több ízben beszámoltunk.

A 444.hu riportere a kormányközeli Mathias Corvinus Collegium nagyrendezvényén, a Tusványosként elhíresült bálványosi szabadegyetemen kérdezte Kósa ügyvédjét, a recski bánya egyik tulajdonosát az esetekről. A portál arra volt kíváncsi:

Fiák elismeri-e a felelősségét a recski bányaomlások kapcsán,

és lefolytatták-e a szükséges vizsgálatokat a történtek után.

Fiák István sajátosan reagált a kérdésekre: azt mondta, ő nem közszereplő, és interjút nem szeretne adni – mindezt annak ellenére jegyezte meg, hogy rendszeresen ad névvel vállalt interjút a Fidesz-közeli rendezvényeken.

A bányaomlással kapcsolatos felvetésre mégis reagált: kijelentette, hogy nem a bánya omlott rá a recskiekre. Azt azonban nem tette hozzá, hogy szerinte miért öntötte el a sár Recsk lakosságát.

Amikor a riporter a földsáncból leomló sárra hívta fel Fiák figyelmét, a bányatulajdonos ügyvéd megdöbbentően reagált:

Nagyon kell arra vigyázni, hogy olyat ne mondjanak, ami nem valós.

– fenyegetőzött indirekt módon.

„Én csak ezt tudom ügyvédként javasolni. És köszönöm szépen, nem fogok nyilatkozni önöknek, úgyhogy ehhez sem járulok hozzá! Érti? Ismeri a jogot…ennyire?”

– folytatta Fiák, majd kijelentette: nincs köze a bányaomláshoz.

A 444 videója alább látható a döbbenetes „miniinterjú”-ról:

Valódi Hírek