Micsoda meglepetés! Orbánék „korrupcióellenes” hatósága most először talált valami furcsaságot

„Nagy” halat fogtak.

Szálkán vizsgálódott az Integritás Hatóság: bejelentések alapján vették górcső alá a több mint 300 millió forintnyi uniós támogatás nyert települést.

Mint írták, a gyanú szerint a beruházások nem a közösségi érdekeket, hanem a magánérdekeket szolgálják. A hatóság szerint ugyanis a szálkai strand infrastrukturális fejlesztése helyett az értéknövelés került előtérbe. Emellett a tervező cég kapcsán összeférhetetlenség merült fel, így szabálytalansági eljárás indult, valamint az önkormányzatnak meg kell vizsgálnia a szerződéstől való elállás lehetőségét.

Egy másik projekt kapcsán is aggályokat fogalmazott meg a hatóság: a község vízelvezetésével kapcsolatban megállapították, hogy nem alátámasztott a projekt szükségessége. Továbbá kifejtették: a közeli telekalakítások is arra utalnak, hogy

a beruházás az ingatlanok értéknövelését célozta, azaz magánérdekeket szolgált.

A projekttel kapcsolatos közbeszerzési eljárást fel is függesztette a hatóság, emellett feljelentést tettek a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál költségvetési csalás és hamis magánokirat-felhasználás gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

Valódi Hírek