Mi a fene folyik Balatonfüreden? Hadházy érdekes beruházásra bukkant part közelében

Ide bizony ömlenek a támogatások.

65 millió forintos uniós támogatásból épült „gyümölcsfeldolgozó” Balatonfüreden, ám az építmény inkább egy luxusnyaralóra hajaz Hadházy Ákos szerint.

A független országgyűlési képviselő közösségi oldalán kedden fejtette ki, hogy a beruházás Gál András Levente volt államtitkárhoz köthető. A politikus a „sok-sok milliárd EU-s pénzt eltapsoló Digitális Jólét Program egyik vezetője” volt.

A volt államtitkár cégén keresztül egy egész balatonfüredi hegyet birtokol, 55 milliós EU-s támogatás üti a markát a vidékfejlesztési programból az egyik borászata révén – fűzte hozzá a független országgyűlési képviselő.

Hadházy Ákos bejegyzését változtatás nélkül idéztük:

„Ez, kérem, ismét egy szerény, kétemeletes gyümölcsfeldolgozó, 65 millió forint EU-s támogatásból – ami véletlenül sokkal jobban hasonlít egy luxusnyaralóhoz, mint egy lekvárfőző műhelyhez… Balatonfüred egyik, gyönyörű panorámával rendelkező hegyén építették.

Az igazán pofátlanság viszont az, hogy a 20 évnyi tanári fizetésnek megfelelő, mocskos brüsszeli pénzért

egy korábbi fideszes államtitkár, Gál András Levente hajolt le.

A pofátlanság faktort tovább növeli, hogy a takaros nyaraló (azaz »gyümölcsfeldolgozó«) felett egy másik luxusvilla is van. A cég honlapjáról megtudjuk, hogy az exállamtitkár cége egy egész balatonfüredi hegyet birtokol.

https://gapa.hu/

Elvileg megnyitották a köznépnek, a valóságban viszont ez nem így van:

csak bizonyos ritka alkalmakkor, előre bejelentkezve, jegyet vásárolva tekinthető meg a Száka-hegy.

A honlapról az is kiderül, hogy a cégnek egy tokaji borászata is van, arra 55 millió forint EU-s forrást kaptak a vidékfejlesztési programból.

Ezt a balatonfüredi nyaralót viszont

lehet, hogy kicsit szégyellik,

mivel a honlapon nem dicsekedtek el vele, csak a helyszínen kitett táblából és a nyilvános adatbázisból tudhatunk Brüsszel újabb gaztettéről.

Gál a második Orbán-kormányban igazságügyi államtitkár, az elsőben pedig oktatási államtitkár volt, de ennél nagyobb baj, hogy ő volt a botrányos, sok-sok milliárd EU-s pénzt eltapsoló Digitális Jólét Program egyik vezetője.

A Digitális Jólét Programról egy kis ízelítő itt: 444.hu

Arról, hogy a gyümölcsfeldolgozás lassan olyan, mint az olajozás volt, itt írtam korábban:

https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/816737723147857″

Valódi Hírek