Kínos: A legváratlanabb helyről kaptak méretes pofont Orbánék (+videó)

Gulyás Gergely magyarázkodhatott.

A Magyar Református Egyház zánkai ifjúsági táborában kérték számon Gulyás Gergelyen Mészáros Lőrinc és Tiborcz István gazdagodását – derült ki a telex.hu friss cikkéből.

„Követelem a magyar keresztény ifjúság nevében, hogy tűnjön el Orbán Viktor és a sleppje a politikából”

– hangsúlyozta Tóth Bálint a zánkai Csillagpont Fesztiválon múlt csütörtökön, miután a kancelláriaminiszter előadta, hogy a politikát más mércével kell nézni, mint a kereszténységet.

A 25 éves ózdi férfi szerint az Orbán-kormány politikája nem Krisztust képviseli. Mint mondta, a bűnök abszolút értékekkel bírnak, nincs világi indok, amely felmentést adna. Hozzátette, hogy

a „keresztény ifjúságnak elege van” a kormány által képviselt mércéből.

Tóth közölte a miniszterrel, hogy Mészáros és Tiborcz vagyonának gyarapítása is bűn. Kifejtette, hogy a gazdagodásuk szembemegy a magyar emberek érdekeivel, valamint hozzáfűzte, hogy elfogadhatatlan az egészségügy és az oktatás jelenlegi helyzete.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint azonban az utóbbi 10 évben több „előrelépést” történt az oktatásban és az egészségügyben.

Orbán Viktor legjobb cimborájával kapcsolatban úgy fogalmazott:

„Ha van baj Mészáros Lőrinccel, akkor az, hogy nem harminc vagy negyven van belőle,

mert az lenne a jó, ha minél több nagyon gazdag magyar ember lenne.”

Szerinte a magyar milliárdosok egyébként is lényegesen szegényebbek, mint az ukrán, cseh, vagy lengyel gazdagok. Sőt, meglátása szerint az sem igaz, hogy Magyarországon olyan mértékű vagyonkoncentráció lenne, mint a környező országokban.

Tóth Bálint mellesleg a Telex munkatársának elmondta, hogy azért szólalt fel, mert keresztényi szemmel elfogadhatatlannak gondolja a kormány működését. Mint mondta, Gulyás előadása közben spontán jutottak eszébe a megfogalmazott gondolatok.

(Telex.hu/YouTube)

Valódi Hírek