Bejelentést tett az MVM, mindenkit érintő rezsiszabályokról adtak ki közleményt

Mától 2024. július 31-ig érvényes intézkedéseik vannak.

Nincs változás a rezsicsökkentés tavaly nyár óta fennálló rendszerében,

így 2023. augusztus 1-jétől újabb egyéves időszakra továbbra is változatlan feltételekkel biztosítja az MVM a lakossági ügyfeleinek a rezsicsökkentett energiát közölte az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.

A vállalat tájékoztatásában felidézte: a vonatkozó kormányrendelet éves szinten határozta meg a kedvezményes, rezsicsökkentett áron igénybe vehető energiamennyiséget. A kedvezményes év leteltével, 2023. augusztus 1-től 2024. július 31-ig továbbra is kedvezményes árszabás szerint biztosítja az energiaszolgáltatást lakossági ügyfelei számára az MVM.

„A kedvezményes mennyiség a villamos energia esetében évi 2523 kilowattóra (kWh), földgáz esetében pedig évi 63 645 megajoule (MJ), azaz legalább 1729 köbméter felhasználási helyenként. Az éves kedvezménykeret az adott kedvezményes évben használható fel

tették hozzá.

Az MVM az új kedvezményes időszak kezdetén,

augusztus 1. és 5. között lehetőséget biztosít a diktálásra,

amelyet elektronikus csatornáin (telefon, mobilapp, online ügyfélszolgálat) tudnak az ügyfelek a legkényelmesebben megtenni. A fenti időszakban diktált, vagy diktálás hiányában becsült mérőállás legkésőbb a soron következő éves elszámolószámlán jelenik majd meg.

Nem szükséges diktálnia azoknak, akiknek az éves fogyasztása a kedvezményes mennyiség alatt van, és azoknak sem, akiknek amúgy is ekkor van diktálása vagy leolvasása hívták fel a figyelmet.

A rendelkezésre álló statisztikák alapján az ügyfelek több mint háromnegyedének éves fogyasztása belefér a kedvezményes keretbe közölte az MVM.

Tavaly nyáron egyébként Németh Szilárd kormánybiztos bejelentette a rezsicsökkentés szinte teljess megszűnését. Az úgynevezett „átlagfogyasztás” alatti felhasználók továbbra is rezsicsökkentett áron kapják az energiát, egy meghatározott mennyiség felett azonban a villamos energia átlagosan kétszeresére, míg a gázszolgáltatás ára hétszeresére emelkedett.

(MTI/Nyugati Fény)

Valódi Hírek