Valami történt Szijjártóval: Furcsán reagált az őt ért kemény kritikára

Ez különös!

Érdekes, hogy pont egy nappal azután posztolt a magyar-szlovák viszonyról egy videót Szijjártó Péter, miután a szlovák külügyminiszter vasárnap éles kritikával illette a magyar külügyminisztert.

Megírtuk, hogy Miroslav Wlachovský a Twitteren reagált arra a videóra, amelyben Szijjártó azt állította, hogy az EU szerint az orosz-ukrán háború még négy évig folytatódni fog. A szlovák külügyminiszter úgy véli, a probléma nem az EU, hanem Oroszország.

Szijjártó nem reagált, Menczer Tamás azonban igen. A Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára hazugsággal vádolta meg a szlovák külügyminisztert.

A magyar tárcavezető hétfőn már szuperlatívuszokban beszélt Magyarország és Szlovákia kapcsolatáról. Szerinte az a legfontosabb, hogy az emberek érdekét figyelembe vegyék.

„Szlovákia Magyarország számára a második legfontosabb kereskedelmi partner, tavaly 17 milliárdos kereskedelmi forgalommal rekordot döntöttünk”

– mondta Szijjártó.

A külügyminiszter egymás után sorolta, hogy mennyi mindenben állt ki közösen a két ország, majd kitért arra is, hogy nyilván vannak olyan témák is, amelyekben nem értenek egyet. Erről azt gondolja, hogy

a két ország kapcsolata olyan, mint egy házasság: ott is vannak viták, de ennél szorosabb kapcsolat nincs.

Szijjártó leszögezte, hogy a sikertörténetekre kell koncentrálni, és közben elő lehet venni egy-egy nehezebb témát.

Valódi Hírek