A kormánysajtó leplezte le Kövért: Kiderült, hol volt a rendkívüli parlamenti ülés helyett (+fotó)

Gratulálunk!

Kiderült, milyen „halaszthatatlan” dolga volt Kövér Lászlónak, amiért hétfőn nem ment be a parlament rendkívüli ülésére.

A házelnök focizott.

A Fidesz képviselői egyébként távol maradtak a hétfői, 49 ellenzéki képviselő által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésnapról, amelyen Svédország NATO-csatlakozását tervezték megvitatni. Az ülést határozatképtelennek nyilvánították.

Az MTI leplezte le Kövért, hogy Kecskeméten, a 22. gyermekotthonok labdarúgó Európa-kupa döntőjének nyitóünnepségén járt a parlamenti válogatottal, ahol azt mondta:

„Mindegy, hogy hol születtünk, mindegy, hogy kik vagyunk, kik a szüleink, milyen nyelven beszélünk, milyen sorsot élünk, mindannyian ugyanúgy értjük, mi a szép és mi a jó a fociban. [..]

Ugyanúgy értjük, miért jó játszani, és miért jó szurkolni. Megtanultuk, hogy nemcsak győzni, de játszani is csak csapatban lehet.

Megtanultuk, hogy figyelnünk kell egymásra a csapaton belül, és meg kell adni a tiszteletet mindenkinek, akivel együtt játszunk, csapattársaknak, ellenfeleknek, de a játékvezetőknek és a szurkolóknak”.

utóbbi mondat egyébként különösen furcsa az ellenzéki képviselőket rommá büntető és kemény szavakkal minősítő Kövértől.

A házelnök szerint az ország

focilázban ég,

hiszen hosszú idő után ismét felcsillant a remény (?), hogy a valaha a világ élmezőnyébe tartozó magyar labdarúgás ismét méltó lehet régi nagy híréhez.

Fotó: Bús Csaba/MTI/MTVA. Kövér László, az Országgyűlés elnöke futballozik a 22. Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa döntőjének nyitóünnepségén Kecskeméten 2023. július 31-én.

Valódi Hírek