Újabb súlyos fideszes stiklit tárt fel Hadházy Ákos – rengeteg EU-s pénzt vágott zsebre Orbánék embere

A kivitelező állítólag „meglépett” a pénzzel.

Csákvár kereszténydemokrata képviselője mintegy 277 millió forint EU-s pénzt kapott egy „gombatermesztő üzemre”. Zolnai Sándor egyébként a város Pénzügyi és Jogi Bizottságának az elnöke – hívta fel a figyelmet Hadházy Ákos, aki Facebook-oldalán számolt be a különös ügyről.

Hangsúlyozta: Zolnai annyi ingyen pénzt kapott, amennyiért egy tanár kb. 100 évet dolgozik.

A politikus bejegyzését alább közöljük:

„Ez kérem egy gombatermesztő üzem, amire Csákvár kereszténydemokrata önkormányzati képviselője 277 millió forint EU-s támogatást kapott 2019-ben. Zolnai Sándor a város Pénzügyi és Jogi Bizottságának az elnöke is. A mellékelt képen képen Tessely Zoltán országgyűlési képviselővel és Illés Szabolcs polgármesterrel örülnek a hamarosan elkészülő üzemnek.

A helyiek szerint az »üzem« régóta így áll. Én március elején jártam ott először. Akkor felhívtam a képviselőt, aki azzal magyarázta a dolgot, hogy állítólag az általa megbízott kivitelező »átvágta« őt és »meglépett a pénzzel«. Azt is mondta, hogy mindent meg fog tenni, hogy a projekt megvalósuljon és szerinte sikerülni is fog a legvégső lehetséges, 2023 dec. 31 határidőre.

Ezt azért kétlem, március óta gyakorlatilag alig történt változás, az aljzat elsimításán kívül. A kereszténydemokrata pénzügyi bizottság vezető persze igazat is mondhatott arról, hogy nem ő, hanem a kivitelező ugrott meg a pénzzel, a kérdés akkor is fenn áll:

miért fizette ki neki előre a pénzt akkor, ha még sehol nem tartott az építkezés?

A legnagyobb probléma ezzel az »üzemmel« azonban az, hogy semmi nem lenne rendben akkor sem, ha vígan növekednének ott a gombatelepek. Ugyanis ez is egy olyan eset, amikor a TŰZHÖZ KÖZEL ÁLLÓ politikus kap horribilis mennyiségű pénzt.

Rengeteg példát látunk arra, hogy a Fidesz hogyan fizette ki EU-s pénzek odaítélésével a nekik segítőket.

Zolnai Sándor például annyi ingyen pénzt kapott, amennyiért egy tanár kb. 100 évet dolgozik.

Politikai hátszél nélkül egyáltalán nem biztos, hogy az álkeresztény és egyáltalán nem demokrata párt csákvári képviselője megkapta volna ezt a rengeteg pénzt.”

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek