„20 perc alatt odaért a hotelünkbe a tűz” – Pokoli részleteket osztott meg egy Rodoszon dolgozó magyar (+videó)

Megrázó!

Mező Tibor április óta van Rodosz szigeten Kiotari településen. Egy ötcsillagos szállodában dolgozik, ő a szórakoztatásért felelős menedzser. Július 21-én átélte a poklok poklát, amikor betört a tűz hozzájuk.

Vasárnap ő maga posztolt arról a Facebook-oldalán, hogyan menekültek a hotelből, ahol dolgozik.

A Nyugati Fény megkereste a poszt szerzőjét, telefonon beszéltünk vele, megrázó beszámolójának leiratát alább közöljük:

„Délután 1-kor észrevettük, hogy szemben velünk hatalmas tűz van, ég a hegy. Mondták, hogy nincsen semmi probléma, biztonságban vagyunk, mert 25 kilométerrel odébb van {az eset}. Hát annyira biztonságban voltunk, hogy

20 perc alatt odaért a hotelünkbe a tűz.

Észrevettük, hogy folyamatosan dobták a vízibombákat. Szaladtunk kellett.

Több mint 2500 férőhelyes a hotelünk. Ki kellett mentenünk az embereket a hotelből. Sikerült is, levittük őket a tengerpartra, de nem volt az sem biztonságos, mert hatalmas szmog és füst volt.

Féltünk, hogy füstmérgezést kapnak a vendégek.

Elkezdtünk sétálni, onnantól jött a feketeleves. Majdnem 40 kilométert sétáltunk 14 óra hossza alatt a 41 fokban víz nélkül, semmi nem volt nyitva. Nagy volt a pánik, a gyerekek sírtak. Az este szörnyű volt.

Olyan érzés volt, mintha a pokolban lettünk volna.

Minden fekete volt, fekete volt a tenger. Minden hamu volt, és csak tüzet láttunk magunk körül.

Most is lehet hallani, a fejünk fölött a helikopterrel oltják a tüzet. Átraktak minket egy 1200 férőhelyes hotelbe, de 2 ezren vagyunk bent. Pár napon belül talán vissza tudunk menni abba a hotelbe, ahol dolgozok, és el tudjuk kezdeni a takarítást.”

Mező azt mondta, hogy soha nem érezte magát ennyire pokolian, és nem élt még át ilyet. Kiemelte, annyira gyorsan terjedt a tűz, hogy a vendégeknek arra sem volt idejük, hogy visszamenjenek a szobába a holmijaiakért.

„Zokogtak, sírtak szegények. Nem tudták, mi történik.

Az egyik pillanatban fürödtek a medencében, aztán a másikban már menekülniük kellett úgy, ahogy voltak fürdőruhában, papucsban. Féltek. Egymást tapasták az emberek. Nagyon szörnyű volt a szombat és a vasárnap, utcán kellett aludnunk a földön. Nem volt mit enni, nem volt mit inni, ami volt, az is tűzforró volt.

Egy napozóágyon fekszem. Nem tudok aludni. Egy repülőtér mellett vagyunk, folyamatos a hangzavar. De nagyon jólesett, hogy kiraktam a videókat, és rengetegen írtak aggódó üzeneteket.

82 helyszínen van tűz. Eddig soha nem volt még erre precedens, hogy az emberek közé bejöjjön a tűz. Lindost leégette, Falirakara is bejött, Kiotarin a legnépszerűbb luxushotelek vannak, ezeket a helyeket mind kiürítették.

Több mint 20 ezer ember volt kint az utcán.

Akkor volt még egy nagy pánik, amikor egy hotel előtt felrobbant egy autó. Akkor elkezdtek rohanni az emberek.

A hotelekben azért nem fordul elő robbanás, mert nincs gáz. De ha lett volna akárhol, akkor itt végigrobbant volna az összes hotel.”

Mező azt is mondta, ők túl vannak a nehezén, bízik abban, hogy minél hamarabb sikerül eloltani a tüzet, és folytatódhat a szezon. De leszögezte, biztos, hogy maradandó nyomot hagyott benne ez a szörnyű eset.

Valódi Hírek