Figyelmeztetett a rendőrség: Órák kérdése, és te is belefuthatsz a konvojba

Cseh tűzoltókonvoj halad át Magyarországon.

Cseh tűzoltókonvoj halad át az országon kedd délután – tájékoztatott a Pest vármegyei rendőrség a közösségi oldalán. Mint írták, a Rajkától Nagylakig az M15–M1–M0–M5–M43-as gyorsforgalmi utakon haladnak majd rendőri felvezetéssel a járművek. A konvoj Görögországba tart, ahol a napok óta tartó erdőtűz megfékezésében működnek majd közre.

Vassilios Vathrakogiannis ezredes a minap arról számolt be, hogy bár már egyetlen aktív tűzfront sem volt az északkeleti Attika régióban – amely Athén egyes részeit is magában foglalja – még mindig „sok aktív helyi láng” van, főképp Marathon és Penteli városok környékén.

A munkálatokban 700 tűzoltó, 199 tűzoltóautó és 35 vízbombázó repülőgép vesz részt. A tűz először vasárnap lobbant fel körülbelül 35 kilométerre Athéntól. Két tűzoltó égési sérüléseket szenvedett munka közben. Vathrakogiannis ezredes arról tájékoztatott, hogy hétfőn 40 különböző helyen törtek ki tüzek, egyes területeken a lángok a 25 métert is elérték.

Kapcsolódó: Nagy a baj: Görögország aktiválta az EU kölcsönös polgári védelmi rendszerét

Alább idézzük a Pest vármegyei rendőrség bejegyzését

„Cseh tűzoltó konvoj halad át az országon kedd délután 🚒

Rajkától Nagylakig az M1–M0–M5–M43 gyorsforgalmi utakon haladnak majd rendőri felvezetéssel a járművek.

A cseh tűzoltók 2️⃣8️⃣ gépjárművel, többségében tűzoltószer gépjárművekkel Magyarországon keresztül Görögországba tartanak, ahol a napok óta tartó erdőtűz megfékezésében működnek majd közre.

Akadálytalan áthaladásuk érdekében rendőri felvezetést biztosítunk számukra a teljes magyarországi útvonalukon. 📆Várhatóan augusztus 13-án

1️⃣4️⃣ óra 3️⃣0️⃣ perckor lépnek be az országba Rajkánál.

Lassabb haladásuk miatt kérjük minden közlekedő türelmét és megértését! 🙏”

(Pest vármegyei rendőrség/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek