Kiderült, melyik országba utazott a legtöbb magyar a nyár első felében

Sokan szeretik.

A nyár első felében Horvátországba utazott a legtöbb magyar, legalábbis az utasbiztosítási adatok alapján ezt állapította meg a Bank360.hu.

A biztosítócég szerint egy átlagos utazás általában hét napig tartott, a legdrágább biztosításért közel 200 ezer forintot, míg a legolcsóbbért 510 forintot fizettek a magyarok.

Június 1. és július 19. között gyakorlatilag az összes biztosításnak 28 százalékát igényelték.

A magyarok Horvátországba, 14 százalékát Olaszországba, 9 százalékát pedig Görögországba.

A negyedik helyen Ausztria végzett a maga 5 százalékával, ezzel megelőzték Romániát és Spanyolországot, ugyanis utóbbi két országba (utazási szándéka miatt) csak a magyarok 4-4 százaléka fizetett be biztosítást.

De azért „egzotikus országokba” is szeret utazni valamennyi magyar, június-júliusban a karib-tengeri Curacaoba és Grenadába, illetve a kelet-afrikai Tanzániába, vagy éppen az indiai-óceáni Maldív-szigetekre kötöttek a magyarok utasbiztosítást.

Az utazások átlagos hossza 7,2 nap volt a nyár első felében, ez jóval több, mint tavasszal, ugyanis akkor kvázi csak 4-5 napra szoktunk kiruccanni.

A nyaralni vágyók fele autóval szokott útnak indulni, 11 százalékuk busszal vagy ne adj Isten vonattal, 2 százalékuk motorral, a többiek, tehát a nem megemlített 37 százalék pedig inkább a légiközlekedést választja, tehát repülővel utazik.

Valódi Hírek