Váratlan fordulat: Beintett a Libri Orbánéknak, nemet mondanak a kormányzati ukázra

Erre bizony nem vetemednek.

Megírtuk, hogy a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) leányvállalata szerződést kötött az SQ Invest Kft-vel a Libri Csoport 67,48 százalékos részvénycsomagjának adásvételéről.

Nem sokkal később megindult a razzia, a könyvesboltok polcain ugyanis nem jelenthetnek meg a kormány által „jogsértőnek” ítélt kötetek – „gyermekvédelmi” törvényükre hivatkozva egyeztetnek a Librivel arról, hogy mégis milyen könyvek esnek ebbe a kategóriába.

A Libri azonban csütörtökön közölte, hogy

nem terveznek változtatni a kínálaton,

sem az üzletekben, sem az online webshopokban. A Telex ugyanis korábban kapott egy dokumentumot, amely szerint a Libri mérlegeli az LMBTQ-érintettségű könyvek eltávolítását egyes üzleteiből.

A lap felvetésére megosztották:

„A Libri missziója, és üzleti sikereinek záloga, hogy az írott kultúra széles körben legyen elérhető az olvasóközönségnek.”

Hozzátették:

„A Libri Csoport felelős piaci vállalatként, hasonlóan a könyvpiac többi szereplőjéhez, a törvényeknek és jogszabályoknak megfelelve működik.”

A dokumentum létezését azonban nem cáfolták. Ellenben kiemelték, hogy további iránymutatást várnak a kormány jogszabályával kapcsolatban, hiszen továbbra is akadnak homályos részletek.

Valódi Hírek