Ez most komoly? Újabb elképesztő részletek érkeztek az Orbán-kormány mostanáig titkolt bizniszéről

Öngyilkos drónokat vásároltak külföldről.

Hero típusú öngyilkos drónokat vásárolt Magyarország a düsseldorfi Rheinmetall AG-tól. A cég közleményében nem szerepel a pontos összeg, de nagyságrendileg óriási bizniszről van szó.

A gyár várhatóan idén kezdi szállítani a fegyvereket. A Népszava katonai forrásai szerint nem is drónokról van szó, hanem repülőkről, egyszer használatos cirkálókról. A fegyver az információk szerint a drónok és a cirkálórakéták keveréke, akár 6 órán át is a levegőben tud maradni, hogy adatokat küldjön a földi kezelőszemélyzetnek.

A Honvédelmi Minisztérium egyelőre nem adott tájékoztatást a fegyvervásárlásról – mellesleg ez nem újdonság, gyakran a gyártók közleményéből értesülhetünk a hasonló beszerzésekről.

A NATO statisztikájából kiderült, hogy 2016 és 2023 között Magyarország több mint 2600 milliárdot költött eszközvásárlásra. Sőt, 2020-ban már a védelmi költségvetés 45 százaléka, idén pedig várhatóan a 48 százaléka megy majd ilyen célra. Utóbbi szerint 876 milliárd forintról van szó, ehhez pedig hozzájön a mostani

Rheinmetall-biznisz, amely 40-100 milliárd forintot jelenthet.

Valódi Hírek