Rendkívüli: Öngyilkos drónokat vásárolt az Orbán-kormány

Fegyverkeznek Orbánék.

Magyarország több százmillió euróért vásárol kamikaze drónokat a német Rheinmetall AG hadiipari cégtől. A szállítás már jövőre elkezdődik, a tervek szerint 2025-ben pedig már be is fejeződik – írta a Rheinmetall vállalat közleménye nyomán a Telex.

A közleményben hangsúlyozták: a düsseldorfi Rheinmetall AG – Európa egyik meghatározó hadiipari szereplőjeként – fontos megrendelést kapott Magyarországtól a Hero néven ismert termékcsaládjukra, a szerződéseket pedig a közelmúltban már alá is írták a Magyar Honvédséggel.

A Hero elnevezésű drónok egyébként az öngyilkos vagy más néven kamikaze drónok családjába tartoznak, ebből kifolyólag pedig közelebb állnak az okos lövedékekhez, mint a repülőgépekhez, mert ezeket csak egyszer lehet bevetni – hívták fel a figyelmet.

Feladata annyi, hogy azonosítsa és kövesse az ellenséget, elemezze a lehetséges célpontokat,

majd becsapódása után megsemmisüljön.

A fegyver a célzóna felett köröz, lokalizálja és követi az ellenséget, valamint elemzi a lehetséges célpontokat. A célpont azonosítása után becsapódik és megsemmisül. A Hero-drónok szárazföldön, tengeren vagy akár levegőből indítva is bevethetők – írta a fegyverről a rakéta.hu szakportál.

A Rheinmetall kiemelte: a Hero egy széles körben használt, bevetésen kipróbált és bevált eszköz, amelyet az izraeli UVision Air Ltd. védelmi technológiai vállalattal kötött együttműködési megállapodás keretében fejlesztettek. A dróncsalád öt tagból áll, azt azonban nem közölték, hogy Magyarország melyik típusból rendelt.

„A Hero-rendszer számos célpont ellen bizonyította hatékonyságát, beleértve

  • a gyalogságot,
  • a mozgásban lévő könnyű járműveket,
  • a harckocsikat,
  • az ellenséges tábori erődítményeket,
  • a légvédelmi rendszereket
  • és a kritikus infrastruktúrát.

Jelentős előnyöket kínál a modern hadviselésben”

– áll a vállalat közleményében.

Valódi Hírek