Elképesztő videó: Orbán emberének mondataitól ismét felhördül a nemzetközi nyilvánosság

Fóliát minden könyvre!

Még csak most kezdődött el, de máris zeng a sajtó az idei tusványosi hacacárétól. Az Index a rendezvényen megszólaltatta L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját, valamint Hoppál Pétert, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszteri biztosát is, akiket kulturális vonatkozású kérdésekkel igyekeztek faggatni. Hoppál meg is jegyezte, hogy az Index olyan jó kérdéseket tett fel, hogy nem is tudott nemet mondani.

Hoppált kérdezték a lefóliázott könyvekkel kapcsolatban is, ugyanis miután az Orbán-kormány az Orbán Balázshoz köthető MCC által államosította a Librit, sorra fóliázzák be a könyveket az üzletekben. Az ügy óriási nemzetközi botrányt váltott ki, a napokban még David Pressman amerikai nagykövet is kiemelten foglalkozott a kérdéssel.

„Az a vita, hogy le kell-e fóliázni olyan tartalmakat, olyan könyveket, amelyek nem kívánt célpontként tekintenek a gyermektársadalomra,

ez egy technikai kérdés, ez egy eszközvita”

– magyarázta a kormánypárti politikus.

„Én azt hiszem, hogy a célvitában kellene a társadalomban minél szélesebb körben egyetértenünk, és ez az egyetértés Magyarországon megvan. A gyermek hatalmas érték, nagyon nagy kincs, és a gyermeknek a szellemi, lelki fejlődése, az »egy olyan védendő objektum«, – amit a legnagyobb klinikai szakpszichológusok elmondanak, »akik a mainstream liberális világ által nincsenek megvásárolva«, – ők mindig is elmondták, hogy védeni és óvni kell a gyermekek törékeny lelkületét, és nem az a kérdés, hogy fóliázzanak, vagy ne fóliázzanak.

Az a kérdés, hogy a gyermekeket meg tudjuk-e ezektől a tartalmaktól óvni, és ebben felelőssége van a kiadóknak, felelőssége van a könyvterjesztőknek, felelőssége van az államnak is szerintem”

– fűzte hozzá Hoppál Péter.

„Így lenne helyes, hogyha Európa más országaiban is ez a felelősség vezérelné ezeket a könyvterjesztési kérdéseket”

– jelentette ki a kormánypárti politikus.

Hoppál Péter beszélt egyébként arról is, hogy ma Magyarországon szerinte „sokan irigylik a tanárokat”, valamint azt is kifejtette, hogy
„akkor lenne diktatúra Magyarországon, ha az Orbán Viktor Egyetemen osztogatnának diplomákat”.

Videó:

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/07/17/csorte-kemeny-uzenetet-kuldott-az-orban-kormanynak-david-pressman

Valódi Hírek