Balhé készül? Orbán Viktor tusványosi beszéde előtt rendkívüli döntés lépett hatályba

A tavalyi incidens után lehet is patáliára számítani.

Gőzerővel zajlik a XXXII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, azaz Orbán Viktorék szokásos tusnádfürdői fesztiválja. Szokásos módon egy rakás kormánypárti politikus teszi tiszteletét az eseményen, ahol a miniszterelnök sztárvendégként lép színpadra, hogy nyugtázza az elmúlt időszak kormányzati „teljesítményét” , és megosszon pár részletet terveiről.

Orbán szereplése nem mindig arat osztatlan sikert: tavaly például a „kevert fajúság„-ot kritizálta, amikor román nacionalisták zavarták meg a mondandóját. Éppen ezért idén a csendőrök bevonását kéri Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Mint mondta, az interneten keringő információk szerint „szélsőséges aktivisták egy csoportja, akik Mihai Tîrnoveanuhoz – ő vezeti a Nemzet Útja nevű csoportot, amely zavargást robbantott ki tavaly – köthetők”, meg akarják zavarni a magyar miniszterelnök beszédét.

Sőt, a szervezők emiatt regisztrációhoz kötötték a belépést Orbán Viktor szombati előadására.

„A törvénynek kell mindenek felett állnia, és

minden állami szervnek be kell avatkoznia,

hogy megállítsák ezeket az embereket, akik cirkuszt akarnak csinálni azért, hogy megjelenhessenek a sajtóban, akik gyűlöletet szítanak és semmibe veszik a törvényt.

Remélem, hogy ezúttal, legalább most, ha már július 8-án nem sikerült,

a román csendőrség közbelép

és megállítja azokat, akiket nem hívtak meg erre a rendezvényre”

– mondta Borboly Csaba.

(maszol.ro nyomán)

Valódi Hírek