Mi történik? Hirtelen távozott a Yettel vezetője a cég éléről, nagy változások jönnek

Gyors váltás.

A Yettel Magyarország többségi tulajdonosa, vagyis a PPF Telecom Group bejelentette, hogy a vállalat magyarországi új vezérigazgatójává Igor Prerovsky lesz kinevezve, méghozzá szeptembertől.

De nem csak erről van szó:

az új vezérigazgató vissza fog térni a PPF telekommunikációs üzletágát vezető csapathoz is.

A Yettel közleményéből kiderült, hogy Prerovsky egyébként négy évig vezetett pénzügyi és telekommunikációs projekteket a Creative Dock Groupnál, amely amúgy hatalmas jelentőséggel bír mind az európai, mind a közel-keleti régióban a digitális vállalkozásépítésben.

Sőt, az új vezérigazgató a PPF Group lakossági pénzügyi üzletágánál, tehát a Home Creditnél is dolgozott, méghozzá vezető pozíciókban: 2006 és 2019 között rányította a vállalat vitenámi, a kínai, sőt az egyesült államokbeli szervezeteit is.

Egyébként azzal, hogy ő lesz a Yettel Magyarország új vezérigazgatója Igor Prerovsky visszatér a távközlési üzletágba is, ugyanis 2000 és 2006 között a Vodafone Csehország márkastratégiáért és kommunikációért felelős alelnökeként tevékenykedett.

De mit lehet tudni a PPF Telecom Groupról?

Először is fontos látni, hogy magába foglalja a Yettel és a CETIN távközlési vállalatot, ám nemcsak Magyarországon, hanem Csehországban, Szlovákiában, Bulgáriában, sőt Szerbiában is nyújtanak szolgáltatásokat (például internetet, telefont, televíziót).

A régióban körülbelül 18 millió ügyfelük van, a hírek szerint 12 700 munkavállalóval dolgoznak, ám világszerte több, mint 61 ezer embert foglalkoztatnak. Arról nem is beszélve, hogy összvagyonuk akár 40 milliárd euró is lehet.

„Izgatottan várom a kihívást,

hogy Magyarország egyik vezető telekommunikációs vállalatát, a Yettel Magyarországot vezethessem.

Külön öröm számomra, hogy újra együtt dolgozhatok a PPF-es kollégáimmal, és közösen kamatoztathatjuk a különböző területeken – így a telekommunikáció és a digitális mobilszolgáltatások terén – szerzett szakértelmünket.

Rendkívül izgalmas a lehetőség, hogy a vezeték nélküli szolgáltatások terén újabb innovációkra építve erősítsük tovább a Yettel márkát mint az ügyfélközpontúságban élen járó vállalatot”

– nyilatkozta Igor Prerovsky.

Címlapképünkön Peter Gazik, a Yettel Magyarország korábbi vezérigazgatója látható.

Valódi Hírek