Orbán embere bejelentette: Ősztől brutális szigorítások lesznek – erre készül a Fidesz

Kész a nagy terv.

Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője a Magyar Nemzet néven megjelenő médiaterméknek adott interjút. A kormánypárti politikus ebben többek között arról beszélt, hogy ősszel szigorítanák a kampányfinanszírozásra vonatkozó jogszabályokat (is), hogy – fogalmazott – „a jövőben ne legyen lehetőség a magyar választások külföldi befolyásolására”.

Simicskó azt is mondta, az EU-ban „ahelyett, hogy megerősítenék a keresztény értékeket, amiket őseink ránk hagytak, inkább a kötelező migránskvótákkal az unió minden tagjára rá akarják erőltetni azt a bajt, amit jelentős részben ők hoztak a saját fejükre”.

„Még több meghívólevelet küldenek szerte Afrikába és Ázsiába, és nem a gyermekvállalásban, valamint a családok támogatásában látják a jövőt, hanem az önfeladás útját járják. Nem beszélve az embercsempészek számára nyújtott brüsszeli »életpályamodellről«”

– mondta a kormánypárti politikus, nem téve említést arról, hogy éppen az Orbán-kormány engedte szabadon a közelmúltban az embercsempészeket a magyar börtönökből. Az üggyel kapcsolatban az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben.

Arról sem beszélt a politikus, hogy éppen az Orbán-kormány telepíti Magyarországra tömegével a külföldi vendégmunkásokat, hogy a gomba módra szaporodó akkumulátorgyárakban dolgozhassanak. Korábban megírtuk, hogy ebből az okból kifolyólag mintegy tízezer filippínó vendégmunkás érkezhet Magyarországra, ám ez is csak a Fülöp-szigeteki TV Patrol nevű csatorna riportjából derült ki.

Simicskó az interjúban rögzítette: az őszi ülésszakban várható lesz

  • a „gyermekvédelmi” törvény szigorítása,
  • valamint közlekedési tárgyú törvényeket,
  • agrártörvényeket,
  • „munkavédelmi” törvényeket,
  • a „közbiztonság megerősítése érdekében” szükséges törvényeket
  • és vagyongazdálkodási törvényeket is fognak hozni,
  • továbbá – közölte – „a pénzmosás elleni küzdelem erősítése” is napirenden lesz.

A politikus azt is mondta, vélekedés szerint az EU „a háborút és az illegális migrációt finanszírozza”, hazánk pedig – nehezményezte – „még mindig nem kapta meg az őt megillető forrásokat”.

Az interjúban Simicskó beszélt arról is, hogy frakcióvezetői teendői mellett a Honvédelmi Sportszövetség elnökeként, milyen feladatok várnak majd rá.

„Lehetőséget adunk a fiataloknak egy önismereti kalandra, ahol egy katonai jellegű képzésben vehetnek részt. A visszajelzések alapján ezt az aktív kikapcsolódást nagyon szeretik a fiatalok”

– mondta.

„Az a célunk, hogy ne csak a virtuális világban éljék az életüket, hanem a valóságban is megmérethessék tehetségüket különböző formában. Ezen keresztül erősödik az akaraterejük, a küzdőképességük, valamint fejlődik az önismeretük.

Még 2017-ben indítottuk el a kadétprogramot, mindössze három iskolával, mostanra viszont 135 iskolával van szerződése a honvédségnek, a kadétok 65-70 százaléka pedig a katonai hivatást választja a statisztikák szerint.

Összesen 7200 kadét tanul a programban részt vevő középiskolákban. Véleményem szerint mindenképpen Magyarország előnyére válik majd, ha a jövőben minél több agilis, hazáját szerető és képzett fiatal erősíti a Magyar Honvédséget”

– ismertette Simicskó.

Valódi Hírek