Őrjöng a fideszes politikus: Kemény bosszút forral egy szerinte provokatív ítélet miatt

Az apa férfi, az anya nű, a transznőnek ne járjon a kedvezményes nyugdíj.

Kiakadt egy fideszes politikus, és durva provokációnak nevezte az állami rádió Vasárnapi Újság c. műsorában a Veszprémi Törvényszék ítéletét, amely szerint transzneműeknek is jár a nők számára a 40 év munka utáni kedvezményes nyugdíj.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz frakcióvezető-helyettese azt mondta, annak idején a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezéséért vezették be törvényt. Még Orbán Viktor miniszterelnök terjesztette a Fidesz-KDNP frakciószövetség elé, amely ezt támogatta.

Az alaptörvényből egyértelműen le lehet vezetni, hogy Magyarországon nincs „társadalmi nem” a jog szerint, „biológiai nem” van.

„Ez azt jelenti, hogy amilyen neműnek születik az ember, férfinak vagy nőnek, ez a személyes adat kerül be az anyakönyvi kivonatba és ennek alapján kell értelmezni a jogszabályokat. Ezért is felháborító a bírósági ítélet, ez a hozzáállás”

– jegyezte meg. Azt is mondta, hogy

„ha valaki férfinak születik, nem jogosult a nők 40-re. A jogosultsághoz nőnek kell születni és 40 év szolgálati időt kell felmutatni. Ez azt jelenti, hogy ha valaki 40 évet ledolgozott, beleértve a gyermekneveléssel töltött éveket, akkor jogosult erre a teljes értékű nyugdíjra”.

Azt is ígérte, hogy mindent megtesz ezek után, hogy ne csorbuljon az igazi nők becsülete emiatt. Ha kell, törvényt változtatnak.

Valódi Hírek