Lecsaptak a viharok az ország több részére: Figyelmeztette utasait a MÁV

A csütörtök nem a vonattal járók napja lesz.

A csütörtök reggeli vihar miatt a Kaposvár-Gyékényes-Murakeresztúr-Nagykanizsa vonalszakaszon, továbbá Boba és Ukk, valamint Abaliget és Bükkösd között feszültségkimaradás miatt áll a forgalom, Sávoly és Zalakomár között a biztosítóberendezés is meghibásodott – közölte a reggeli órákban a Mávinform.

A Székesfehérvár-Nagykanizsa, a Dombóvár-Gyékényes, a Celldömölk-Boba-Zalaegerszeg, a Dombóvár-Pécs vonalon a vonatok várakozásra kényszerülnek,

60-90 perccel megnőhet a menetidő.

Nagykanizsa felől a dél-balatoni vonalszakaszra jelentős késéssel érkeznek a távolsági vonatok – áll a közleményben.

A Karádról 5:48-kor Kaposvárra elindult személyvonat egy kidőlt fa miatt várakozik Bonnya előtt. Útját várhatóan jelentős késéssel folytatja – részletezte a helyzetet a MÁV.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtök reggel közölte, hogy Zala, Vas, Somogy és Győr-Moson-Sopron vármegyékben rengeteg munkát okoztak szakembereiknek a viharok.

A tűzoltókat kidőlt fák, megbontott tetők, autókra dőlt fák miatt riasztották.

Mint írták, a Zala vármegyei Bödeházán egy nagy méretű fa a villanyvezetékre és az útburkolatra szakadt. Kidőlt fák okoztak károkat Zalaszentbalázson, Lentiben és Lakhegyen és Bocskán. Vas vármegyében Sárváron egy autóra dőlt fa miatt hívták a szakembereket.

Az OKF megosztotta, hogy Győr-Moson Sopron vármegyében Tét és Rábaszentmihály között egy útburkolatra borult fának nekihajtott egy személygépkocsi, Vitnyéden melléképületre dőlt egy diófa, Kapuváron pedig a rendőrkapitányság épületét rongálta meg a viharos szél.

Somogy vármegyében Fonyódon, Kaposváron és Balatonszárszón az utat elzáró, magasban lógó vagy éppen villanyvezetéket leszakító fákat távolítják el az egységek – áll a reggeli közleményben.

Kiemelték, hogy a tűzoltók dolgoznak a károk elhárításán.

(MTI)

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek