Nincs vége az őrületnek: Súlyosan mérgező akkumulátorhulladék-lerakót találtak Ikladon (+videó)

A környéken orrfacsaró bűz terjeng.

Iklad külterületén egy mérgező akkumulátorhulladék-lerakatra bukkantak. Egy már bezárt, illetve felszámolás alatt lévő cég gyártelepe működött a településen, ahol rendkívül nagy mennyiségű illegális hulladékot pakoltak le – hívta fel a figyelmet Gér Mihály, a Párbeszéd – Zöldek önkormányzati képviselője.

A politikus közölte: a helyiek elmondása szerint a hulladékáramlás a településre folyamatos, azaz még most is szállítják ide kamionokkal a hulladékot.

Emlékeztetett: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Samsung-üggyel kapcsolatban még azt mondta, hogy „a magyar embereknek nincsen félnivalójuk az akkumulátorgyárak telepítése miatt”, hiszen – szerinte – „az európainál sokkal szigorúbb szabályrendszerrel dolgozunk”.

Ugyanakkor Gér Mihály jelezte:

Egy olyan országban élünk, ahol még Környezetvédelmi Minisztérium sincs, és ilyen állapotok alakulhatnak ki.

„A környéket orrfacsaró bűz lengi be. Közelebb érve láthatjuk azokat a hordókat, amelyekre feltüntetésre került az akkumulátorhulladékok kódszáma.

Mint ahogy az más esetekben is megtörtént már Magyarországon, most is az következik be, hogy

ezt az ügyet el akarják fedni.

Mi, a Párbeszéd – Zöldek azonban követeljük, hogy Vécsey László, a terület országgyűlési képviselője, járjon közben a kormánynál, hogy ez az illegális lerakat véglegesen szűnjön meg, hiszen

hihetetlenül mérgező az itt élőkre, a környezetre, és az emberekre nézve is.

Az ügyben természetesen feljelentést tettünk ismeretlen tettes ellen”

– hívta fel a figyelmet a helyszínről bejelentkezve a politikus, aki egy egészen horrorisztikus videót is megosztott az Ikladon tapasztaltakról.

Videó:

(Párbeszéd – Zöldek/Facebook)

Valódi Hírek