Lesújtott a pintéri bosszú: A Belügyminisztériumnál júniusban történtek miatt lépett a rendőrség

Mindössze néhány matrica az oka.

50 ezer forintos bírsággal sújtották Törley Katalint, a Tanítanék Mozgalom egyik vezéralakját, amiért a júniusi, státusztörvény elleni tüntetésen arra szólította fel a tiltakozó tömeget: matricázzák fel a várost a szervezet által kiosztott cetlikkel. Ezt követően a résztvevők rögtön a legközelebbi épülettel kezdték a matricázást – amely történetesen a Belügyminisztérium épülete volt.

A Tanítanék Mozgalom közleményét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

😡Megbírságolták Törley Katát a június elsejei tüntetés miatt!😡
☝️Június elsején, 16 város részvételével, országszintű megmozdulást szerveztünk a bosszútörvény ellen!

A budapesti tüntetés végén státusztörvényes matricákat osztottunk a tömegnek, Törley Kata pedig felszólította a résztvevőket, hogy hazafelé matricázzák fel a várost, hogy minél többekhez eljusson a pusztítás, ami a törvénnyel jár.

Az esemény hivatalos vége után sokan még ott maradtak, és elkezdték matricákkal feldíszíteni a legközelebbi épület falát – a Belügyminisztériumot.

❌A felszólítás miatt Katára

50 000 forintos bírságot szabtak ki,

amit természetesen befizettünk- a polgári engedetlenséghez hozzátartozik, hogy vállalnunk kell a felelősséget a tetteinkért.

Fontos azonban leszögezni, hogy

nem bántuk meg.

Nem kérünk bocsánatot, amiért le kellett takarítaniuk az épületet, hiszen ők is teljesen figyelmen hagyták, hogy hány százezren tiltakoztunk a bosszútörvény ellen, és ennek ellenére szemrebbenés nélkül bevezették.

🤝Az, hogy minden gond nélkül ki tudtuk fizetni ezt a bírságot, csak a Tanítanék közösségének köszönhető. Együtt képesek voltunk egy olyan mozgalmat felépíteni, ami tud kockázatokat vállalni azért, hogy

erős és látványos módszerekkel tudjunk fellépni a hatalom ellen.

Fotó: Szabad Vonalzó”

Mint ismert, Pintér Sándor belügyminiszter, a bosszútörvényként elhíresült státusztörvény megálmodója a 90-es évek első felében országos rendőr-főkapitányként is tevékenykedett. Nem nehéz hát elképzelni, a jelenlegi hatalmi struktúrában mekkora befolyása van a rendőrség működésére – amelyet belügyi tárcavezetőként éppen ő felügyel.

(Tanítanék Mozgalom/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek