Lázár János engedett a nyomásnak: Akkora tiltakozás alakult ki, hogy lépnie kellett

Ideje volt.

Megírtuk, hogy július elején halálos baleset történ az Árpád hídon: egy autós letarolta a szalagkorlátot, elgázolt egy kerékpárost, és még egy másik autónak is nekiütközött. A rendőrség közölte, vizsgálják, hogy verseny történt-e a hídon, vagy sem.

Az esettel kapcsolatban Karácsony Gergely főpolgármester posztolt a közösségi oldalán. Úgy fogalmazott:

„Felfoghatatlan. Meghalt egy kerékpáros az Árpád hídon, mert két barom gyorshajtó a szalagkorlátot is letarolva halálra gázolta.”

Továbbá a Magyar Kerékpárosklub is gyülekezőt hirdetett a híd budai hídfőjéhez. Hétfőn este két sávot foglaltak el a hídon a tüntetők, akik a forgalommal szemben vonultak a baleset helyszínéhez, ahol virágot és mécseseket helyeztek el.

Mindezek után Lázár János is nyilatkozott a balesetről: szerinte a történtek felérnek egy gyilkossággal. Az építési és közlekedési miniszter kedden közölte, hogy

teljesen átírják a KRESZ-t.

Budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy a történteken már nem tudnak változtatni, de a megelőzés érdekében alakítanak a szabályokon. Mint mondta, a jelenlegi szabályok betartásával nem történt volna meg a baleset.

A tárcavezető részletezte, hogy egyre többen vannak az utakon, a jogszabály pedig régi, így teljes átalakításra szorul. Felhozta továbbá az elektromos rollerek kérdését is, szerint ez a terület szintén szabályozásra szorul.

(rtl.hu nyomán)

Valódi Hírek