Árnyékkormány: Brutális élelmiszer-drágulás következik Orbánék megszorítócsomagja után

Molnár Csaba szerint csak most érkezik a feketeleves.

A szakértők szerint az árstopok kivezetése élelmiszerár-emelkedéshez fog vezetni: akár 600 forinttal is drágulhat egy kiló csirkemell, miközben az étolajárak 40 százalékkal is megugorhatnak, de a kormány döntése egy sor más terméket is érint – részletezte Molnár Csaba keddi online sajtótájékoztatóján.

Az intézkedés kivezetése az egyik első lépése az Orbán-kormány legújabb megszorítócsomagjának, amelynek részeként hozzá fognak nyúlni a családtámogatásokhoz is – hangsúlyozta az árnyék-kancelláriaminiszter.

Az árnyékkormány szerint tévút, hogy Orbán Viktorék továbbra is a magyar emberekkel akarják megfizettetni az általuk okozott megélhetési válság árát. Ez a kormány továbbra sem a megoldás, hanem a probléma része – fogalmazott Molnár Csaba.

Az újabb áremelésekkel még inkább a válság felé száguldunk, így a megoldás az Orbán-kormány távozásában rejlik – tette hozzá a politikus.

A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata árnyékkormány azonban felkészült, hogy Orbánék leváltása után letörje a brutális inflációt, és az árak helyett végre a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek – mutatott rá az árnyék-kancelláriaminiszter.

Ez vezetheti ki az országot a válságból, nem az újabb áremelések, és a családi kedvezmények megnyirbálása – fűzte hozzá Molnár Csaba, aki szerint bár Orbánék nem merik az emberek szemébe mondani, de a java még hátravan!

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek