Csúnya vége lett: Struccfarmnak álcázták a kenderültetvényt Hódmezővásárhelyen

A hódmezővásárhelyi elkövetők ellen már vádat emelt az ügyészség.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádat emelt 2 férfival és egyikük élettársával szemben, akik Hódmezővásárhelyen a kertben neveltek 1600 tő marihuánát – áll az ügyészség friss közleményében.

A vád szerint az elkövetők a nő telkén, illetve egy speciálisan kialakított beltéri helyiségekben marihuánaültetvényt alakítottak ki. Az növényeket a pár gondozta, beérésüket követően azokat betakarították, szárították, majd a kiadagolt kábítószert társuk értékesítette.

A tanyaingatlanon 2022. június 8-án a nyomozó hatóság összesen 1630 tő marihuána növényt, 6 kg, már szárítás alatt álló ágvégződést, valamint az értékesítéshez szükséges egyéb eszközöket foglalt le.

A felderítésről szóló korábbi, rendőrségi közlemény szerint a trió madárfarmnak akarta álcázni a bizniszt: a kábítószerültetvény közvetlen a struccok kifutója mellett helyezkedett el. A szárnyasok azonban nem tudták elfedni a titkos tevékenységet, amelyet a páros 12 éves kislánya jelenlétében végzett.

Mellesleg Hódmezővásárhelyen nem ez volt az első ilyen eset: 2 éve arról írtunk, hogy többek között a Fidelitas 27 éves akkori alelnöke bukott le kannabisz termesztése miatt. A szervezet ekkor úgy reagált a történtekre, hogy a bűncselekmény és annak beigazolódása azonnali kizárás jelent.

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek