Messze még a vége: Újabb beruházást jelentett be az Orbán-kormány

Navracsics elárult pár részletet.

Várpalotán jelentős hagyománya van a védelmi iparnak, ám az ipari jelleg a 90-es évektől fokozatosan háttérbe szorult,

a Várpalotai Védelmi Ipari Park megvalósulásával

a város ismét jelentős ipari központtá válhat – fogalmazott Navracsics Tibor csütörtökön Várpalotán.

A területfejlesztési miniszter szerint az új beruházás javítja majd az itt élők életminőségét és mintegy 1000 új munkahelyet teremt.

A fejlesztést a Nemzeti Védelmi Ipari Stratégia keretében valósítja meg a kormány Várpalotán, ahol máig megvan a kapacitás és a munkaerő az ipari park megvalósításához. Jelentős bázisa lehet a leendő ipari park szakemberképzésének a Pannon Egyetem, amelynek elődje egykor kiszolgálta a nehézvegyipart, és Várpalotán is elindul a szakképzés – fejtette ki a politikus.

Mint mondta, az elmúlt évtizedekben jelentős fejlesztések zajlottak Várpalotán, egyebek mellett megvalósult a 8-as főút elkerülő szakasza, és átalakították a környezetszennyező üzemeket.

Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere –Fidesz-KDNP– kiemelte:

a több mint 24 milliárd forintból épülő hadiipari komplexum

többszörösére növeli a város iparűzési adóból származó bevételeit. Az egy főre eső iparűzési adó 28 ezer forintról várhatóan 100 ezer forint fölé emelkedik a fejlesztésnek köszönhetően – közölte a polgármester.

A várhatóan 2026-ra elkészülő beruházáshoz kapcsolódóan megújul és könnyebben megközelíthetővé válik majd a létesítménynek helyet adó városrész. Az elfogadott kormányhatározat értelmében az ipari park megvalósításához új szakképző létesítmény épül, munkásszállót alakítanak ki egy régi épület felújításával, sőt, új út is épül – tette hozzá.

(MTI)

Valódi Hírek