Tovább dagad a botrány: Perelnek a helyiek Borkaiék műremeke miatt

Zavarja a lakókat a beruházás.

Több lakos is beperelte a győri önkormányzatot a győrszentiváni gyalogos-felüljáró miatt: az építmény 320 millióba került a városnak, a kivitelezés azonban nem a legjobban sikerült – derült ki a telex.hu szerdai cikkéből.

4 éve, amikor elkészült a felüljáró, egy ott élő lakos 13 milliós kártérítést kért. Az építmény ugyanis nagyon közel van a környékbeli kertekhez, kerékpárral alig lehet felmenni rá. Jelenleg egy 19 millió forintos peren kívüli megegyezés áll az önkormányzat asztalán.

Az idős lakos nehezményezi, hogy

a híd miatt belátnak az emberek az otthonába,

nagyobb lett a zaj, és több a szemét a környéken. Ráadásul folyamatban van egy másik per is: itt a fiatal lakók nem akarnak egyezkedni.

Gyalogos és kerékpáros felüljáró Győrszentivánon Forrás: ZOOstream F/ YouTube

Mester László jogi képviselő szerint szerencsésebb lenne elfogadni a 19 millióról szóló egyezséget, mert az összeg emelkedhet az ügyvédi díjak, kamatok, szakértői vélemények miatt. A közgyűlés végül elfogadta a határozatot, azaz kifizetik a kért összeget.

„Mi nem mentünk perre, 150 ezres nyugdíjból miként tudnánk kifizetni a 300 ezres ügyvédi költséget? A híd túloldalán lévő két család vitte bíróságig az ügyet”

– mesélte két másik lakos a Telex munkatársának.

A híd felépítése után a pár behívta Borkai Zsolt egykori polgármestert az otthonába:

„be is jött, megmutattuk neki, mennyire közel épült hozzánk ez a híd. Hümmögött, próbálta elbagatellizálni a dolgot, a kertünkben lévő tujákat emlegette, mint védő- és takarónövényt”

– mondta Laci bácsi a hírportálnak.

Élettársával hozzátették: szerették volna eladni a házat, de az érdeklődök a híd láttán elálltak a vásárlástól, az önkormányzat pedig kevés pénzt ajánlott az ingatlanért.

„Amikor kiderült, hogy a másik oldalon ketten is pereltek, kijött Dézsi Csaba is, de csak a túloldalon járt, ide nem jött. Abban reménykedünk, hogy ha ott a város peren kívüli egyezséget ajánlott, akkor látszik, hogy mi legalább annyira károsultjai vagyunk az építkezésnek.

Most olyan ügyvédet keresünk, aki sikerdíjért dolgozik, mert kis nyugdíjunkból megtakarításunk nincs. A legszebb az egészben, hogy a hídon – sokat mondok – naponta összesen tízen mennek át”

–fogalmazott a két helyi lakos.

Dézsi Csaba András polgármester az ügyről, mint a szekrényből kihullott csontvázról beszélt, amire Borkai Zsolt hasonlóan reagált a közösségi oldalán. Mint írta:

„Még a városháza közelében sem vagyok, de máris kiesett az első IGAZI csontváz a GYAC-ban‼️

Több mint 63 millió forintot kellene visszafizetnie a Győri Atlétikai Clubnak, mert a vezetők nem tudtak elszámolni rendesen a 2021-es állami támogatással.

Természetesen elnökként minden erőmmel küzdeni fogok, hogy a Club működése biztonságban maradjon, függetlenül attól, hányan próbálják ezt megakadályozni.

Szerintem most már érthető, hogy miért döntöttek a szakosztályvezetők az irányváltás mellett!
Hajrá Győr!”

Valódi Hírek