Kapjuk elő a fürdőruhákat: Igazi nyári időjárást ígérnek a hétvégére a meteorológusok

Viszont egyelőre vigyük magunkkal az esernyőt.

Július 4-én hírportálunk is beszámolt arról, hogy a héten – Magyarország egyes részein – záporokra, zivatarokra, sőt erőteljesebb széllökésekre, és még villámlásokra is számíthatunk.

Szerdán azonban nagyobb eséllyel a Dunántúlon, illetve az Északi-középhegységben alakulhatnak ki záporok és zivatarok. Ám legyünk résen, ugyanis néhol felhőszakadás, jégeső is előfordulhat.

A hőmérséklet délután 27 és 33 Celsius-fok között alakul.

Csütörtökön napközben több helyen – leginkább az ország középső és keleti tájain – záporokra és zivatarokra számíthatunk, sőt akár jégesővel is találkozhatunk.

Az északnyugatira-északira forduló szél egyre több helyen fel fog támadni, a zivatarokat viharos lökések is kísérhetik. A csúcshőmérséklet az ország egyes tájain – főképp keleten és délkeleten– akár a 32 fokot is elérheti.

Pénteken a Dunántúlon sok napsütés várható, Kelet-Magyarországon viszont többfelé még előfordulhatnak záporok, helyenként zivatarok, estére azonban csökken a csapadékhajlam. A hőmérséklet 23 és 31 fok között alakulhat, hűvösebb a keleti tájakon lesz.

Ám hétvégén igazi strandidőre van kilátás: sok napsütéssel, számottevő csapadék nélkül

meleg, nyári időnk lesz: szombaton 26-31, vasárnap 28-33 fokra van kilátás.

(Időkép.hu nyomán)

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek