Méretes változásra készülhetnek a vevők: Felülírja az ismert szabályokat Nagy Mártonék döntése

Hétvégén már ezzel számolhatunk.

Július 1-től a lehetőség lesz a vásárlással egybekötött készpénzfelvételre, amely havonta legfeljebb két alkalommal, 40 ezer forintot meg nem haladó mértékben teszi lehetővé, hogy a vásárlók készpénzhez juthassanak – közölte pénteken a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

Kifejtették: a készpénzfelvétel után a vásárlók bankja

nem számíthat fel díjat és költséget.

A lehetőség a cash-back szolgáltatást nyújtó kereskedőknél és szolgáltatóknál lesz elérhető, ehhez az érintett kereskedőknek és szolgáltatóknak a POS terminált üzemeltető szolgáltatóval fel kell venniük a kapcsolatot.

Ahol a bankkártyás fizetési lehetőség már adott, ott az új szolgáltatás megjelenése gyorsan kivitelezhető – tették hozzá.

A tárca továbbá közölte: a kormány várakozása szerint a cash-back szolgáltatás révén a kereskedők és szolgáltatók növelhetik forgalmukat és vevőkörüket. Továbbá olyan, főként vidéki területen nyújthat segítséget a szolgáltatás – hozzájárulva a vidék népességmegtartó erejének növeléséhez –, ahol a banki, pénzforgalmi intézmények kevésbé vannak jelen, és ahol az ATM-ek elérése is nagyobb távolságok leküzdésével jár.

Az intézkedés kapcsán idézik Túri Anikó közigazgatási államtitkárt, aki hangsúlyozta, hogy a cash-back szolgáltatás kiegészíti a jelenleg is érvényben lévő ingyenes készpénzfelvételi lehetőséget, így a kormánydöntésnek köszönhetően végső soron

150 ezer forintról 190 ezer forintra emelkedik a díjmentesen felvehető készpénzmennyiség.

(MTI)

Valódi Hírek