Hogy mi? Orbánt nem dühíti, ha a politikustársai diktátornak nevezik

Elmentek otthonról.

A német Bildnek adott nagyon ciki (!) interjút a magyar miniszterelnök, amelyben a többi közt azt is megkérdezték tőle, mit szól ahhoz, hogy diktátornak hívják.

A kérdés és a válasz pontosan így hangzott:

„Mit szól ahhoz, amikor a politikusok vagy az emberek populistának vagy akár diktátornak nevezik önt? Hogyan kezeli ezt? Nem dühíti, ha diktátornak nevezik?”

O.V.: Egyáltalán nem foglalkozom ezzel. Akikről beszélt, azok nem az én szavazóim. Nem dühítenek ezek a kijelentések, ez a politikáról szól. Tizenhat évig voltam ellenzékben, és tizenhét évig hatalmon.

Szóval vesztettem, nyertem, megint vesztettem, majd újra visszajöttem. Én ezt demokráciának hívom. Ez így van. Nem ismerek senkit az európai politikában, aki hasonló múlttal büszkélkedhetne.”

Egyébként Jean-Claude Juncker nevezete nyilvánosan diktátornak Orbánt 2015-ben a rigai eu-s csúcstalálkozón. Úgy fogalmazott, amikor a kormányfő közeledett: The dictator is coming!” vagyis „Jön a diktátor!”.

Az EB exelnöke még egy nyakassal is „megjutalmazta” akkor a magyar miniszterelnököt.

Íme a jelenet:

Az ominózus interjúban Orbán például azt is mondta, hogy Putyint nem tartja háború bűnösnek. Ezzel kapcsolatban Molnár Áron színész szólalt meg, aki azt mondta, hogy teljesen vállalhatatlan a magyar miniszterelnök viselkedése.

Valódi Hírek