Itt az ítélet: Választási csalás miatt elítélték a 2022-es voksolás egyik indulóját

Jogerős.

A Szombathelyi Törvényszék ítélete alapján választási csalás miatt háromszázezer forintos pénzbüntetést kapott a testépítő-gyógyszerész, Gődény Györgyhöz köthető Normális Élet Pártja egyik képviselőjelöltje, Horváth Évaírta a nyugat.hu.

Horváth a 2022-es országgyűlési választásokon volt a kamupárt Vas megyei országgyűlési képviselőjelöltje, ajánlóívein viszont olyan nevek is voltak, amelyek nem szerepeltek a névjegyzékben. Akadt eset, hogy a név nem stimmelt és az aláírás, vagy olyan is előfordult, hogy ugyanaz az ajánlás szerepelt két névvel, de voltak olyan ajánlások is, amelyeket már halott emberek nevében állítottak ki.

A jelölt érvényes ajánlásainak jó részét más névre gyűjtötték, és ezeket a jelölt egy olyan ismeretlentől kapta, akiről fénykép is készült. Felmerül a választási csalás gyanúja, hiszen olyan ajánlások is voltak, amiket már halott emberek nevére állítottak ki – idézték a bizottsági ülésen elhangzottakat.

A Törvényszék május 10-én már hozott egy büntetővégzést 300 ezres pénzbüntetésről (150 napi tétel, egy napi tétel összeg 2000 forint), ezt viszont az ügyészség nem fogadta el, magasabb napi tételszámú pénzbüntetés kiszabását indítványozták.

A Szombathelyi Törvényszék 2023. június 15-én tartott előkészítő ülésén hozta meg a fent említett végzést. Az ítélet 2023. június 16-án jogerőre emelkedett.

Valódi Hírek