Óriási csavar: Döbbenetes részletek szivárogtak ki Rétvári Bence titkos ügyleteiről

A politikus érdekeltségei brutális összegeket kaptak az államtól.

Beszámoltunk arról, hogy a Vatikán vizsgálatot indított a Zirci Ciszterci Apátság pénzügyei miatt. Két személyt már fel is függesztettek pozícióikból, sőt, a nyomok Rétvári Bencéhez vezetnek: az apátság gyanús ügyleteihez kapcsolódik a Familare Társadalomszervező Központ, amely a belügyminisztériumi parlamenti államtitkár érdekeltségének része.

A valaszonline.hu az ügy kapcsán megkereste Drabos Erik Kasszián ügyvédet, a Familiare Társadalomszervező Központ igazgatóját, aki a szerzetesi főnökség és Rétvári közös bizalmasa is egyben.

A hírportál kíváncsi volt arra, hogy miért az apátság épületében van a székhelye a Drabos által menedzselt Magyar Vezetőképző Alapítványnak, amely mellesleg egy privát érdekeltség.

Hivatalos választ nem kaptak, de kérdéseik elküldése után pár nappal, június 8-án

Budára költözött a vezetőképző.

Sőt, az oldal olvasói képeket is küldtek Rétvári és Drabos közös családi nyaralásáról. Ezeket a személyiségi jogokra való tekintettel nem hozták nyilvánosságra, de ebből is látszik, hogy a két fél szoros kapcsolatot ápol egymással. Emellett tanúk számoltak be arról, hogy az ügyvéd többször megfordult Rétvárinál a hivatalban.

Az információk szerint a politikus érdekeltségei jelentős állami támogatásokra tettek szert az évek során:

  • a Familiare Társadalomszervező Központ minimum 1,8 milliárd forintot kapott,
  • a Magyar Vezetőképző Alapítvány legalább 2,5 milliárdnyi állami juttatásban részesült,
  • a Családháló Alapítvány – amelyet Drabos alapított, és székhelye a siófoki Familiare-apartmanház – 563 milliónyi támogatást könyvelhetett el,
  • a Kovács K. Zoltán Alapítvány – amelynek Drabos az ügyvédje, az irányító a KDNP-s Kovács Péter, a kurátor pedig korábban a Familiarénak dolgozott – minimum 312 milliót kapott,
  • a Dunakanyari Védegylet Alapítvány – amelynek kurátora Rétvári munkatársa, Bajor Gergő – minimum 500 milliós kormányzati támogatásban részesült.

Emellett akadnak még Rétvári nevéhez köthető alapítványok, ráadásul a hírportál birtokában lévő háttérdokumentáció szerint Kovács Péter 2017-ben próbált EU-s támogatást kiharcolni a Familiarénak, de terve végül kudarcba fulladt – pedig több mint 100 millió forintról volt szó.

Valódi Hírek