Pálfordulás: Orbán váratlanul levelet írt a diákoknak – ezt üzente nekik a miniszterelnök

A kormányfő azt írta, „számítanak rájuk”.

Ismét tollat ragadott Orbán Viktor, és levelet írt az érettségiző diákoknak és a diplomázó hallgatóknak – tudatta az Origo nevű kormányközeli portál. A Magyar Nemzet nevű másik fideszes orgánum pedig közölte a miniszterelnök által írt dokumentum tartalmát is.

Levelében – amelyet hétfőtől meg is kaphatnak az érintettek – a miniszterelnök „gratulál” és „sok sikert” kíván a diákoknak.

„Magyarország számít Önre, mert mindannyian fontos évtized előtt állunk!”

– szólította meg a diákokat levelében Orbán.

Orbán először még 2020-ban köszönte meg a diákoknak, hogy speciális körülmények között – utalt a koronavírus-járványra – is helyt tudtak állni. Azóta pedig minden évben ír nekik levelet a miniszterelnök.

„A kormány megőrzi a családtámogatás közös eredményeit, a családi adókedvezményeket, jövőre is biztosítja a 30 év alatti anyukák, a négy vagy több gyermeket nevelő édesanyák és a 25 év alatti fiatalok szja-mentességét, továbbra is támogatja a családok otthonteremtését, biztosítja az iskolás gyerekek ingyenes tankönyvellátását, a gyest, a gyedet, a gyed extrát és a többi gyermeknevelést segítő támogatást”

– magyarázta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki főtanácsadó.

„Ki merem mondani, hogy kevés jogszabály tervezése során történik ilyen széleskörű társadalmi egyeztetés,

mint most a tanári státusztörvény esetében.

Számtalan javaslat ami elhangzott a tanárok részéről, az beépült a jogszabálytervezetbe”

– merte kimondani a főtanácsadó.

„Nem csak pénzkérdés az Erasmus és a kutatói programok leállítása, így a magyar egyetemek kizárását nem oldaná meg, ha a magyar kormány kifizetné az ösztöndíjakat”

mondta a miskolci egyetem rektora korábban az RTL Híradónak.

Videó:

 

Valódi Hírek