Szijjártó besétált az oroszlán barlangjába: Nekiszegezték a legsúlyosabb kérdést (+videó)

Meglepő helyen bukkant fel.

Szijjártó Péter Facebook-oldalán közzétett legújabb videójában azt mutatja be, ahogyan újságírói kérdésekre válaszolt Szentpéterváron, ahol részt vett a nemzetközi gazdasági fórumon.

„Ennél több orosz kamerának nehéz elmondani…”

írta Szijjártó Facebookon a videóhoz.

Szijjártót kérdezték arról, hogy mit gondol az orosz-ukrán háborúról. Úgy felelt: reméli, hogy a béke minél hamarabb elérkezik.

„Mi, magyarok a szomszédságban rendkívül nagy árat fizettünk ezért a háborúért. Magyarok halnak meg ebben a háborúban, az ukrajnai magyar közösség tagjai. Éppen ezért békét akarunk, minél hamarabb”

– hangoztatta a tárcavezető, majd arra kérte mindkét felet, kezdjék meg a béketárgyalásokat, amilyen gyorsan csak lehet.

„Azt akarjuk, hogy tűzszünet legyen”

– mondta a miniszter.

Közölte: nem tudják nyitva tartani a kommunikációs csatornákat, feladják a béke reményét, és ezt szeretnék elkerülni. Úgy gondolják – mondta –, a háborúnak nem a csatatéren, hanem a tárgyalóasztal körül van a megoldása.

„Tehát minél hamarabb ülnek le a felek a tárgyalóasztalhoz, annál jobb”

– ismételte el.

Szijjártó a legmagasabb rangú nyugati vendégként látogatott el a világfórumra, azt követően, hogy minden nyugati vezető, de még az Oroszországgal is rendkívül jó baráti kapcsolatot ápoló Bosznia-Hercegovina is visszautasította a meghívást – hívta fel a figyelmet a Euronews.

Videó:

(Szijjártó Péter/Facebook)

Valódi Hírek