Kálmán Olga Rákay Philipről: „Az alázatos szolgákat már semmi más nem érdekli, mint hogy az urukat éljenezzék”

Nem kerülgette a forró kását.

Kedden megírtuk, hogy Nagy Ervin meglepően kemény hangvételű bejegyzésében tette helyre Rákay Philip fideszes véleményvezért, aki ezt követően sértetten reagált a Jászai Mari-díjas színész üzenetére.

Most Kálmán Olga is megszólalt az ügyben, aki többek között arról írt Facebook-oldalán, hogy „Rákay Kálmán – művésznevén Philip –, a minap azzal »semmisítette meg« Nagy Ervin színművészt, hogy Zámbó Jimmyt alakítani nem jelent értéket, bezzeg a Philip Főproducer által jegyzett Aranybulla, és II. András, az igen!”

Kálmán Olga bejegyzését alább közöljük:

„A magyar filmipar pápája, a magyar kultúrpolitika koronázott királya, Rákay Kálmán – művésznevén Philip –, a minap azzal »semmisítette meg« Nagy Ervin színművészt, hogy Zámbó Jimmyt alakítani nem jelent értéket, bezzeg a Philip Főproducer által jegyzett Aranybulla, és II. András, az igen!

Jogos, aki igaz magyar színész, az csak II. Andrást játszik, vagy bármit ami nagyon magyar. Nyilván ebből a gondolkodásból az következik, hogy aki igaz színész, az nem vállal főszerepet a Wall Street farkasában, nehogy már egy csaló brókert alakítson.

A nagy színészek sose vállalnák el a Keresztapa főszerepét nehogy már maffiózó bőrébe bújjanak. Úgy általában mi a francért játszanak a színészek bármi másban, ami nem a nemzet büszkeségét ápolja közpénz milliárdokból?!

Ja, hogy tehetségesek,

és kemény munkával alakítanak egy-egy karaktert? – na, az igazán nem lehet szempont a magyar filmipar koronázott királya értékrendjében.

Tudom én, hogy ha valakit folyamatosan tenyérből etetnek, akkor annak mindig lefelé hajlik a feje,

úgy próbál újabb és újabb zsíros mócsingokat falni a kézből.

Lehajtott fejjel lassan beszűkül a látótér, elvész a realitás. Az alázatos szolgákat már semmi más nem érdekli, mint hogy az urukat éljenezzék, a kedvükbe járjanak a jutalomért. A világ történelmében kevés volt a jó király, sokkal több a szolgákat, hűséges talpnyalókat maga köré gyűjtő uralkodó.

De, akit csak a konc, a jutalom érdekel, annak ez már nem megalázó, azt nem érdekli ki a jó és ki a rossz király,

annak nyilván egyre megy: király-király.”

(Kálmán Olga/Facebook)

Valódi Hírek