Gálvölgyi János megtörte a csendet: Kiderült, miért lett rosszul a kórházba kerülése előtt

Részletesen nyilatkozott az elmúlt heteiről.

Élete legemlékezetesebb születésnapjának tartja a hetvenötödiket Gálvölgyi János, ugyanis aznap, május 26-án engedték ki a színművészt a kórházból. Nem akart nagy felhajtást, de annak is örült, hogy épségben kiengedték a klinikáról – nyilatkozta Gálvölgyi az RTL Fókusznak adott exkluzív interjújában, amelynek első részletét már hétfőn délelőtt megmutatta az rtl.hu.

Az utolsó emléke az volt a kórházba kerülése előtt, hogy nehezen kapott levegőt, és a házuk kertjében kínkeservesen haladt felfelé a lépcsőn. Utána már csak arra emlékszik, hogy a lánya hátulról átölelte az autóban, amikor a kórház felé tartottak.

Gálvölgyi elmondta:

bakteriális szív- és tüdőelégtelenség miatt került kórházba.

Volt, amikor egy hajszálon múlt az élete – tették hozzá családtagjai. A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán kezelték, többek között Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora is az orvosai között volt.

Amikor lélegeztetőgépen volt és kómában tartották, különös látomásai voltak. Az egyik ilyen volt, amikor egy szertartáson elegáns embereket látott maga előtt, és ezt pompás élménynek tartja.

Miután felébredt, a benne lévő csövek miatt nem tudott beszélni, ezért inkább leírta, amit mondani szeretett volna. Gálvölgyi nem tapasztalt protekciót a kórházban, azonban a klinikán dolgozók áldozatos, megfeszített és empatikus munkáját nem győzte dicsérni. Győrfi Pálnak is üzent, de mint mondta, a nevét inkább nem akarja kimondani.

A kórházban akkor tapasztalta először, hogy visszatért a humora, amikor először sétált végig segítséggel a kórházi folyosón, miután felébredt. Akkor

úgy érezte magát, mintha férfiként gyereket szült volna,

ezt vicces tapasztalatnak tartja a mai napig.

Sokan imádkoztak érte vallási hovatartozástól függetlenül. Azt a szeretetet, amelyet az esete óta tapasztalt, nem tudja eléggé meghálálni.

A mentéssel kapcsolatos tapasztalatairól semmit nem tudott elmondani, hiszen nem emlékszik a részletekre. A családja úgy nyilatkozott:

bár hallottak Győrfi Pál bocsánatkéréséről, azt hivatalosan nem kapták meg.

A színművész arról nyilatkozott: miután magához tért, a legnagyobb félelme az volt, hogy újra rosszul lesz.

A születésnapjára sok tisztelője küldött üzenetet és jókívánságot. A róla írt méltatásokat családja egy csokorba gyűjtötte, és könyv formájában adta oda a színművész születésnapján.

Gálvölgyi elmondta: a hangja még nem tökéletes, és addig nem szeretne visszatérni a színpadra, amíg nem érzi úgy, hogy teljesen felépült. Reményei szerint heteken belül újra közönség előtt játszhat.

Az interjú végén arra hívta fel a figyelmet: az egészség nem természetes, így

meg kell becsülni a mindennapokat.

Gálvölgyi végül megköszönte a jókívánságokat. Megjegyezte: igyekszik meghálálni a közeljövőben mindazt a jót, amit kapott a tisztelőitől.

A Fókusz Gálvölgyi Jánossal készült interjúja alább megtekinthető:

(RTL Fókusz nyomán)

Valódi Hírek