Áll a bál a Pöttyös Túró Rudinál: Kipakolt a gyártó a titkos receptről

Az ízesített változatok miatt akadt ki egy TikTok-felhasználó.

Bejelentést tett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalánál (Nébih) a Termékkritikus nevű TikTok-csatorna egyik videósa a Pöttyös Túró Rudi több ízesített változatai miatt, mivel azok összetevői között nem szerepel a túró.

„Emberek millió nap mint nap a legjobb minőségű termékeket szeretnék fogyasztani, közben pedig túró helyett savanyú tejalvadékból és tejalapú, rögös készítményből készült édességet fogyasztanak”

– fogalmazott a csatorna múlt heti videójában.

Továbbá azt is követelték, hogy a „Túró Rudi” feliratot távolítsák el, illetve a jelmondatukat is vizsgálják felül. A Nébihtől azt a választ kapták, hogy már bírósági eljárás folyik az ügy miatt.

Az index.hu hasonló információt kapott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivataltól, amely közölte, hogy közérdekű bejelentés miatt

eljárás indult a gyártóval szemben.

A lap továbbá felkereste a vállalatot is, amely elmondása szerint minden terméke gyártásánál kizárólag kiváló minőségű, magyar gazdaságból származó tejet és alapanyagokat használ.

Hozzátették:

„Egyes ízesített termékvariánsok gyártása során minimális mértékben, tejpor hozzáadásával módosítjuk a hagyományos receptúrát.

A használt technológia megegyezik a túrógyártással, azonban a Magyar Élelmiszerkönyv előírásai értelmében ez utóbbi esetben az így készült termékösszetevőt

nem jelölhetjük túróként,

hanem tejalapú rögös készítményként tüntetjük fel azt termékeink csomagolásán.

Az érintett termékek receptúrájának kismértékű módosítása ellenére a túróval állagban és minőségben egyenértékű alapanyagról van szó ezen termékek esetében is. Technológiai szempontból maga a túró is egy alvasztott rögös tejalapú készítmény.”

Kitértek arra is, hogy a híresztelésekkel szemben a FrieslandCampina Hungária Zrt. ellen

nem zajlik bírósági eljárás.

@termekkritikus♬ eredeti hang – A termékkritikus

(termekkritikus/TikTok)

(Képünkön Szautner Péter, a FrieslandCampina Hungária Zrt. vezérigazgatója látható)

Valódi Hírek