Súlyos: Kitüntette Orbán Viktort a háborús bűnös Vlagyimir Putyin legfőbb támogatója

Felköszöntötték a kormányfőt.

Ugyan kicsit megcsúszott vele, de az orosz ortodox egyház vezetője, Kirill pátriárka, Vlagyimir Putyin orosz elnök hű csatlósa is felköszöntötte 60. szülinapja alkalmából Orbán Viktort, akit a „Dicsőség és becsület” rend I. fokozatában részesített – hívta fel a figyelmet a 444.hu.

Megjegyezték, a jó kapcsolat alapjául szolgálhat, hogy az Orbán-kormány tavaly megvétózta az Oroszország ellen irányuló uniós szankciós csomagot (is), amelyben egyebek mellet Kirill pátriárka vagyonának befagyasztását is indítványozták.

„Excellenciás és Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Szívből köszöntöm Önt hatvanadik születésnapján! Ön egész életét a szülőhazája hasznára végzett feladatoknak szentelte, számos sikert ért el e nem könnyű pályán, amelyek jó hírt szereztek Önnek, olyan embernek, aki

szilárd meggyőződéssel rendelkezik, felelős és elveihez hű állami vezető,

készen arra, hogy a nemzeti érdekeket következetesen megvédje.

Nagyrészt az Ön kitartó erőfeszítéseinek köszönhető, hogy

Magyarország biztosan és töretlenül halad előre

a társadalmi és gazdasági fejlődés útján, független kül- és belpolitikát valósít meg (…)”

– írta Őexellenciája Orbánnak.

Kirill egyébként tavaly a 60. születésnapján Semjén Zsoltot is felköszöntötte és ki is tüntette, viszont csak a „Dicsőség és becsület” rend II. fokozatát kaphatta meg tőle a magyar miniszterelnök-helyettes. Emlékeztettek, a KDNP-s politikus a hivatalos indoklás szerint ezt a Budapest-magyarországi Egyházmegyének nyújtott segítségével érdemelte ki.

Valódi Hírek