Megrendítő részletek: Megszólalt a férfi, aki utóljára látta Suhajda Szilárdot

Elszánt volt a magyar hegymászó.

Elia Saikaly hegymászó és dokumentumfilmes a kuvaiti Yousef Al Shatti hegymászóval forgatott a Mount Everesten. Kiderült, hogy kétszer is találkoztak Suhajda Szilárddal.

„Szilárd nagyon lassan mozgott a Balcony alatt, ahol utoljára láttuk. Nem sokat sikerült haladnia azóta, hogy először láttuk. Próbáltam beszélni vele, de nem válaszolt, nagyon elszántnak tűnt, csak ment tovább nagyon lassan a csúcs felé”

– ezt mondta a filmes.

Azt is elmondta, hogy Suhajdából először 50-60 méterrel a Balcony (egy pihenőhely 8400 méteren) alatt találkoztak, majd lefelé menet a csúcsról ismét megpillantották a magyar hegymászót.

„Nagyon aggódtam Szilárdért, ahogy egyre lejjebb ereszkedtünk, visszanéztem, és még mindig nem volt a déli csúcs felett, csak egy magányos alak volt a tájban”

– nyilatkozta.

Suhajda a Mount Everestet akarta megmászni, de olyan sokáig volt 8 ezer méter felett, amit már nem bír ki az emberi szervezet oxigénpalack nélkül. Szinte biztos, hogy nincs életben. Vasárnap még indítanak egy helikoptert a helyszínre, hogy megkeressék a holttestét.

(Blikk nyomán)

Valódi Hírek