Aggódhatnak Putyinék: Bármikor megindulhat az ukrán ellentámadás

Bejelentették.

Ukrajna készen áll arra, hogy megindítsa régóta várt ellentámadását az orosz erők ellen – közölte Ukrajna egyik magas rangú biztonsági tisztviselője a BBC-nek.

Olekszij Danilov pontos dátumot nem jelölt meg, de azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök megszálló erőitől akarják visszaszerezni a területeket a támadással, ami a hírek szerint a közeljövőben elkezdődhet.

Az ukrán kormánynak nincs joga hibázni a döntésben, mert ez egy történelmi lehetőség, amelyet nem veszíthetnek el – figyelmeztetett.

Az interjú során Danilov megerősítette, hogy a Wagner-csoport néhány egysége kivonult Bahmut városából, a háború eddigi legvéresebb csatájának helyszínéről. Ugyanakkor megjegyezte, ez nem jelenti azt ,hogy felhagynak a harcokkal.

Elmondta, Ukrajna hónapok óta tervezi az ellentámadást, de a lehető legtöbb időt akarták a csapatok kiképzésére fordítani. Hozzátette: az orosz erők is felkészültek a védekezésre.

Danilov az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkáraként meghatározó szereplője Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kormányának. A BBC-nek adott interjúját Zelenszkij elnök telefonüzenete szakította félbe, amelyben találkozóra hívta őt, hogy az ellentámadás részleteiről tárgyaljanak.

(bbc.com / mandiner.hu nyomán)

Valódi Hírek