Ömlik a pénz a magyaroktól: Gigantikus jutalmat kapott a fideszes vezetés Dunakeszin

Ugyan nyugdíjemelés sem lesz, de a fideszesekhez ömlik a pénz.

Csak úgy repkednek a fideszes polgármesternek és csapatának kiosztott jutalmak. Szűk egy évvel a többmilliós jutalmak után Dunakeszi egyik kormánypárti képviselője, arra a következtetésre jutott, hogy mivel Dióssi Csaba polgármester, Erdész Zoltán, Sipos Dávid, valamint Nyíri Márton alpolgármester urak munkájának köszönhetően,

Dunakeszi fejlődése töretlen, az eltervezett legfontosabb fejlesztések a szigorú, takarékos és előrelátó gazdálkodásnak köszönhetően folytatódnak”, így pedig

a négy városvezetőt újra megilleti a jutalom, nem is csekély

– hívta fel a figyelmet a Telex.

A fideszes képviselő pedig nem is tétlenkedett, azonnal beterjesztett erről egy javaslatot a képviselő-testületnek, amely alapján hathavi jutalmat szánt a fideszes polgármesternek és fideszes alpolgármestereinek. Az előterjesztést a város jobbikos képviselője, Varga Zoltán Péter osztotta meg Facebookon.

„Csak a szokásos – hathavi jutalom a négy városvezetőnek, a két napja, május 23-án aláírt előterjesztést a frakcióvezető hozzászólása közben (!) két ügyintéző körbeszaladva osztja ki”

– írta bejegyzésében a politikus.

A javaslat május 23-án kelt, két nappal később pedig már le is zavarták a szavazást.

A lap összevetette a jutalom mértékét az érintettek vagyonnyilatkozataival, amelyek így festenek:

  • Dióssi Csaba polgármester bruttó 1,12 millió forintot keres, így ez nála 6,2 millió forint jutalmat jelent.
  • Erdész Zoltán alpolgármester bruttó 1 milliót keres, így 6 millió forintos jutalmat kap.
  • Sipos Dávid alpolgármester körülbelül bruttó 995 ezer forintot keres, így neki is szinte 6 millió forintos jutalmat szavazott meg a testület.
  • Nyíri Márton társadalmi megbízatású alpolgármesterként havi bruttó 484 ezer forintot keres, így ő közel 3 milliós jutalmat kap.

Valódi Hírek