Fergeteges videó került elő Hommonay Gergely ügyvédjéről: Kőkeményen kiosztotta a munkáját akadályozó alezredest

Ezt látni kell.

Rendhagyó videó bukkant fel egy Facebook-csoportban. A felvételen az látható, amint egy tárgyalásra tartó ügyvéd úgy kioszt egy rendőr alezredest, hogy az – fogalmazott egy hozzászóló – „azt se tudja melyik bolygón van”.

Marczingós László ügyvéd – aki Hommonay Gergely védelmét is ellátta – kollégája, Szepesházi Péter 9 órakor kezdődő tárgyalására tartott, amikor a rendőrök sorfallal állták útját. Közölték vele, hogy regisztráció nélkül nem léphet az épületbe. A helyszínen komoly vita bontakozott ki, hogy beléphet-e az ügyvéd a bíróság épületébe.

„Nem értjük meg! Nem értjük. Maga egy diktatúrát szolgál ki!

A hatalomnak az az embere, aki egyébként sutba dobja a demokráciát és a jogállamiságnak az alapelveit is. Remélem, ez is majd szóba kerül az Európai Unió bizottságánál”

– mondta az ügyvéd a videó elején.

„Igen felfogtuk! Felfogtuk, hogy Ön egy törvénytelen utasítást úgy hajt végre, aminek semmilyen jogalapja nincsen, de alapjogokat korlátoz”

– folytatta, mire az alezredes ingerülten azt mondta, „ez az Ön véleménye”.

„Nem, ez nem a véleményem, hanem ez a jog!”

És tudja az a baj, hogy nem lehet a jogot véleménnyé redukálni, még akkor is, ha valaki adott esetben alezredes”

– mondta az ügyvéd.

Ugyan a zárt Facebook-csoportba egy rövidebb, vágott videó került fel, de a teljes anyag azóta elérhető a legnagyobb videómegosztón is. Az emlékezetes jelenet a videó 10. perce környékén zajlik le.

Videó:

https://www.youtube.com/watch?v=Z_fNuZbHS3g

Valódi Hírek