Kiszivárogtak az információk: Súlyos, ami kiderült Rákay Philipről

Nem tudta eltitkolni.

Rákay Philip fideszes médiaszemélyiség megvásárolt egy 42 hektáros, rácalmási telket, amit egy nemzetközi gumiabroncsgyár, a Hankook kíván tőle megvásárolni, hogy ott építsenek új üzemet. Szabó Zsolt, Dunaújváros DK-s alpolgármestere szerint fontos megvizsgálni, hogy milyen információkra alapozva vásárolta meg a fideszes médiaguru az említett ingatlant.

De mit akar a fideszes megmondóember Rácalmáson?

Dunaújváros ellenzéki városvezetése korábban arról értesült, hogy Rákay ingatlanján egy akkumulátorbontó üzemet építenének. Ez ellen azért szólalt fel a közgyűlés, mert a városuk szomszédságában jelentős környezeti veszélyforrást jelentene egy ilyen létesítmény.

Erről Szabó Zsolt április végén sajtótájékoztatót is tartott, erre reagált Rákay: tagadta, hogy akkumulátorbontó üzemet akar építeni.

Sőt, a fideszes megmondóember még gyalázni is kezdte a DK-s alpolgármestert: „képességtelen, béna, dollárcseléd és lúzer” jelzőkkel illette.

A DK-s politikus nem szívta mellre a propagandista szavait, sőt azt mondta, hogy Rákay cseppet sem látszik lúzernek, ugyanis hatalmasat szakíthatott ezzel az üzlettel.

De mit sérelmez Rákay ingatlanvásárlása kapcsán?

Szabó szerint felmerült annak a gyanúja, hogy a Fidesz-propagandista bennfentes információk segítségével jutott a telekhez. Az ingatlant 2022 nyarán vásárolta meg Rákay az OTP ingatlanalapjátólé.

Az is elképzelhető, hogy a Hankook terjeszkedési szándékáról már tudtak belső körökben. Ez eljutott Rákay fülébe, kormányközeli közvetítőkön keresztül.

A DK-s politikus szerint ezért meg kell vizsgálnia az illetékes hatóságoknak, hogy tudhatott-e Rákay a Hankook szándékáról, amikor megvette a rácalmási telket.

Azt egyelőre a dunaújvárosi városvezetés nem tudja, hogy mennyiért vette és adja el Rákay az ingatlant,

de egyes ingatlanszakértők szerint ilyen esetben akár 5-10-szeresre is felmehet egy telek ára. Tehát

különleges extraprofit szerezhető egy ilyen üzleten.

(népszava.hu nyomán)

Valódi Hírek