Mi történt Polt Péterrel? A bűnözés ellen kelt ki a legfőbb ügyész

Ő is aláírta V4-es országok legfőbb ügyészeinek határozatát.

A kiberbűnözés elleni küzdelemről, valamint a kulturális javak büntetőjogi védelméről fogadtak el szándéknyilatkozatot a visegrádi négyek legfőbb ügyészségei a csehországi Brnóban május 23 és 24. között tartott megbeszélésükön közölte a Legfőbb Ügyészség a weboldalán csütörtökön.

A közleményben hangsúlyozták: a visegrádi négyek legfőbb ügyészségei között hosszú évek óta kiemelt fontosságú, folyamatos és zavartalan az együttműködés.

A megbeszélésen amelynek témái a kiberbűnözés elleni küzdelem jelenlegi kihívásai, valamint a kulturális javaknak a büntetőjog eszközeivel történő védelme voltak a Maros Zilinka szlovák legfőbb ügyész, Igor Stríz cseh legfőbb ügyész, Dariusz Barski lengyel főállamügyész, valamint Polt Péter magyar legfőbb ügyész által vezetett delegációk vettek részt.

A felek a találkozó végén szándéknyilatkozatot fogadtak el, amelyben hangsúlyozták, hogy támogatják a megfelelő jogi és technikai intézkedéseket

a kiberbűnözés elleni küzdelemben.

Szükségesnek tartják emellett az ilyen ügyekben folytatott nemzetközi igazságügyi együttműködés továbbfejlesztését.

A résztvevők leszögezték, hogy a kulturális javak védelme érdekében elengedhetetlen azok lefoglalásával és visszaszolgáltatásával kapcsolatos büntetőjogi együttműködés lehetőségeinek bővítése, mind az Európai Unión belül, mind a világ más államaival áll a közleményben.

Valódi Hírek