Mi folyik itt? Megint keményen megbüntették a fideszes propagandalapot, mert hazugságot terjesztett Donáth Annáról

Nem hajtották végre a jogerős ítéletet.

Korábban már írtunk beszámoltunk arról, hogy Donáth Anna és a fideszes médiabirodalom között valóságos háború alakult ki. A Fidesz-közeli sajtó hazugságokat terjesztett azt állították, hogy sz*xuálisan zaklatott a politikus egy fiatalkorú lányt a Momentum EP-képviselőjéről, Donáth emiatt pedig beperelte az összes érintett médiumot.

Az már a télen jogerőre emelkedett, hogy a TV2, az Origo és a Ripost elveszítette a pert Donáth Annával szemben.

A politikus ekkor kijelentette: majd eladományozza azt a 4 millió forintos kártérítést, amit a hírportálok, illetve a TV2 fog fizetni neki.

A helyzet viszont folyamatosan fokozódott: hiába a jogerős ítélet,

a TV2 még február végén sem volt hajlandó megfizetni Donáthnak a sérelemdíjat, sőt, elnézést sem kértek tőle nyilvánosan. Az EP-képviselő ezt sem hagyta szó nélkül: végrehajtókat küldött a TV2-re.

A TV2 májusban kért bocsánatot Donáth Annától erről >>ITT<< írtunk.

A politikus jelenleg az Origóval áll vitában.

Az említett hírportál kiadóját, a Mediaworks Hungary Zrt.-t 200 ezer forintos pénzbírságra ítélte a Fővárosi Törvényszék, ugyanis az origo.hu nem megfelelő módon közölte a bocsánatkérést, amelyre a bíróság Donáth Anna lejáratása miatt kötelezte.

Az EP-képviselő ezzel kapcsolatos Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

„200-200 ezer forintra büntette a bíróság az Origo kiadóját, a Mediaworks Hungary Zrt.-t, valamint annak ügyvezetőjét.

Az ok egyszerű: nem voltak hajlandók olyan módon közölni a rólam írt hazug cikkeik utáni bocsánatkérést, ahogyan arra a bíróság kötelezte őket.

Abszurd módon próbáltak trükközni a bocsánatkérés címlapon történő megjelenítésével. Olyan helyre tették ki, ami csak a böngésző képernyőjének 25%-ra történő kicsinyítésével fért rá a nyitóképenyrőre.

Ilyen méretben nyilván olvashatatlanul.

Tehát valójában bőven a címlap aljára tették, bár a bírósági ítélet szerint a tetejére kellett volna.

Mindezt úgy, hogy előtte végrehajtókat küldtem rájuk, hogy tegyenek eleget a bírósági ítéletnek. Majd képesek voltak elküldeni „bizonyítéknak” egy olyan képernyőfotót, amit 25%-os kicsinyítésben készítettek. Arra számítottak, hogy senki nem veszi észre a trükközést?

Lehet, hogy ebben reménykedtek, de én inkább arra kértem a bíróságot, szabjon ki büntetést ne csak a végtelen állami pénzekkel kitömött Mediaworks Hungary Zrt-re, hanem annak vezetőjére is. Hátha az jobb belátásra bírja őket.

Egyelőre első fokon 200-200 ezer forint megfizetésére kötelezte őket a bíróság, egyben felszólítva a propagandát az ítélet maradéktalan – trükközés nélküli – végrehajtására. A TV2 korábban már beadta a derekát, és hajlandó volt betartani a törvényeket, miután végrehajtót küldtem rájuk. Igaz, közben a Kúriánál próbálják megsemmisíteni a bíróság jogerős ítéletét.

Kíváncsi vagyok, hogy az Origoban meddig próbálnak úgy tenni, mintha a törvények felett állnának. Jelzem nekik: a bíróság többször is kiszabhat 500 ezer forintig terjedő pénzbírságot mind a kiadóval, mind a vezetőjével szemben, mindaddig, amíg kötelezettségüknek eleget nem tesznek.

Mert ez a lényeg, és ezért nem engedem el ezeket az ügyeket.

Nem rólam szólnak, hanem arról, hogy senki nem állhat a törvények felett Magyarországon.

És amíg még az igazságszolgáltatást nem foglalja el teljesen az állampárt, addig minden ilyen esetben a bíróságon fogok megküzdeni az igazságért.”

(Donáth Anna/Facebook)

Valódi Hírek