Ujhelyi Istvánt az év EP-képviselőjének jelölték az egészségügy kategóriában

Bekerült a legjobb négy közé.

Képviselői rekordot állított be hétfőn Ujhelyi István: immár negyedik alkalommal jelölték őt az év EP-képviselője díjra – olvasható a független EP-képviselő közösségi oldalán.

Idén a szociáldemokrata politikus az egyetlen magyar döntőse a The Parliament Magazine rangos elismerésének. Ezúttal az egészségügy kategóriában került a négy legesélyesebb közé, de az eredményhirdetésre még várni kell június 27-ig.

Ujhelyi két alkalommal már elnyerte az elismerést, egyszer „közlekedési szakpolitika”, egyszer pedig „infrastruktúra, közlekedés és turizmus” kategóriában választották a legjobbnak.

Az idei jelölésről így nyilatkozott:

„Az Év EP-képviselője díj kapcsán már az is komoly eredménynek számít, ha valaki a döntőbe, azaz a short-listre jut, így számomra már az is fantasztikus dolog, hogy magyarként újra – ráadásul idén egyedüliként – bekerültem a kiválasztottak névsorába.

Azért is kiemelten fontos visszaigazolás ez a számomra, mert immár nemcsak a közlekedés- és turizmuspolitika területén végzett képviselői munkámat, de az egészségügyi ágazat érdekében tett erőfeszítéseimet is elismerik.

A részben általam kezdeményezett Európai Egészségügyi Unió programja egy forradalmi és úttörő vállalkozás, amely máris

komoly változásokat hozott a közegészségügyben

és reményeim szerint még nagyobb, pozitív átalakulásokat eredményezhet a közeljövőben.

Elszántan kezdtem bele ebbe a munkába és azon leszek, hogy egy következő parlamenti ciklusban ki is tudjam bővíteni ezt a jelentős programot: többek között a mindenki számára elérhető minőségi minimumok biztosításával a közegészségügyi ellátásban.”

(Ujhelyi István dr./Facebook)

Valódi Hírek