Most durrant el Varga Judit agya: Durván kifakadt, amikor megtudta, mi vár az Orbán-kormányra

Pedig lázasan készülnek a következő évre.

Jól halad a 2024 második félévi magyar uniós elnökség előkészítése – állította Varga Judit az Országgyűlés európai ügyek bizottságának hétfői ülésén tartott tájékoztatón.

Az igazságügyi miniszter azt mondta, hogy a soros elnökség biztosítja a folytonosságot az Európai Tanács munkájában, valamint hogy

a „becsületes közvetítő” (sic!) szerepét

kell ellátnia a választott tagállamnak.

Győri Enikő fideszes európai parlamenti képviselő szerint a 2024-es magyar elnökséget nem szabad összehasonlítani a 2011-essel, mert a helyzet jelentősen megváltozott.

Az Európai Parlament „elszabadult hajóágyú”, a magyar ellenzék pedig mindent elkövet az EP-ben, hogy Magyarország ne kaphassa meg a neki járó uniós pénzt – jelentette ki a politikus.

Varga Judit hozzátette, hogy az ellenzék képviselők „elképesztő aknamunkát” (?) végeznek az EP-ben, valamint arra kérte őket, hogy

„álljanak le”.

Az utóbbi napokban a kormány több tagja is felháborodottan kommentálta az EP vizsgálóbizottságának magyarországi munkáját. A delegáció azért érkezett Budapestre, hogy az uniós pénzek felhasználását, valamint az Orbán Viktorék elé állított uniós szupermérföldkövek (az EU feltételei az uniós pénzek lehívásához – a szerk.) teljesítését vizsgálja.

Varga ennek kapcsán a múlt héten kijelentette, hogy a delegáció háromnapos magyarországi tartózkodása „a háborúpárti magyar és a Néppárttal kiegészült európai baloldal politikailag motivált turistalátogatása volt”.

A vizsgálóbizottság eközben

hiányosságokat talált

a magyar hatóságok működésében, és a korrupció elleni küzdelmet is kifogásolták. Több kérdésük megválaszolatlan maradt, ennek ellenére hangsúlyozták, hogy

nem a magyarok ellen szólnak a vizsgálatok, hanem a kormányzati csalás ellen.

(MTI korrigálva/Nyugati Fény)

Valódi Hírek