Itt van Orbán Viktor rendkívüli bejelentése: Ettől Putyin biztosan kiakad (+videó)

Nocsak!

Orbán Viktor hétfőn kora este a közösségi oldalán jelentette be, hogy a jövőben Katarból is fog vásárolni gázt a magyar állam. A kormányfő érvelése szerint ugyanis szükség van rá, hogy hazánk „több lábon álljon„.

A magyar kormányfő a Facebookra feltöltött videójában arról beszélt, „kimerítő és eredményes” tárgyalásokon van túl az ázsiai, arab többségű ország vezetőjével, a katari emírrel – a videója tanúsága szerint ezúttal a felesége, Lévai Anikó is vele tartott. A miniszterelnök azt mondta: az elmúlt év tanulsága, hogy Katar „kulcsfontosságú ország” Európa számára, hiszen az onnan érkező cseppfolyósított földgázzal pótolta a kontinens a kieső földgázt.

Mindemellett az ország kiemelkedő teljesítményére hívta fel a figyelmet, illetve megjegyezte, hogy a világ minden pontján jelen van gazdasági szereplőként Katar. Sőt, dicséretre méltónak tartotta azt is, hogy az ország a „békepárti tábor” (?) része – jelentsen ez bármit –, és annak előmozdítása érdekében is hajlandó közvetíteni.

A videóban bejelentette: Magyarország a jövőben Katarból is fog földgázt vásárolni. A kormányfő úgy érvelt:

Több lábon állni mindig jobb, mint egyetlen lábon.

Ezt követően elmondta: infrastruktúra-fejlesztésben, reptérfejlesztésben, a kommunikációs és ipari terület együttműködésének fontosságában, továbbá a mezőgazdaság fejlesztésében is egyetértettek.

Videó:

Kérdés, miként fog erre reagálni az Orbán-kormányban a mai napig jó kapcsolatot ápoló orosz kormány. Egyelőre nem reagáltak az új együttműködésre Vlagyimir Putyinék.

(Orbán Viktor/Facebook)

Valódi Hírek