Szabó Tímea jogerősen pert nyert a pedofíliát eltitkoló fideszes polgármesterrel szemben

Igazat adott a bíróság a Párbeszéd-Zöldek politikusának.

Szabó Tímea kampány idején videót publikált azzal a címmel, hogy „A pedofil bűnözők a Fideszben vannak – a Fidesz óbudai jelöltje, Bús Balázs is elhallgatott egy óvodai pedofil bűncselekményt!”.

Emiatt Bús Balázs pert indított Szabóval szemben. Az ügyben az Országgyűlés mentelmi bizottsága még a mentelmi jogát is felfüggesztette. A per során először úgy tűnt, hogy Bús nyerhet, azonban végül kimondták, hogy

rágalmazás nem történt, és a Szabó elleni eljárást megszüntették.

Szabó posztját az üggyel kapcsolatban változtatás nélkül közöljük.

Tudom, kicsit már unalmas, de ismét jogerősen pert nyertem a fideszes Bús Balázs ellen abban a pedofil-ügyben, amelyben a Fidesz 30 éves gyakorlattal szembe menve tavaly júniusban kiadta a mentelmi jogomat!

Talán emlékeztek, hogy Bús Balázs büntetőfeljelentést tett ellenem és polgári peres eljárást is indított, amiért azt mondtam, hogy a bukott óbudai polgármester 2019-ben szándékosan eltitkolt egy 3. kerületi óvodában hosszú ideje folyó, majd szerencsére leleplezett pedofil bűncselekményt.

Bús feljelentett és beperelt, mert szerinte én rágalmaztam őt. Amúgy pedig szerinte rendben volt, hogy bár tudomást szerzett az óvodás gyerekek elleni szexuális bűncselekményről, az EP-választás és az akkori önkormányzati választás évében úgy döntött: nem kockáztatja a saját választását, inkább hallgat az ügyről. Ennyit a Fidesz „gyermekvédelméről”.

A büntetőeljárásban első fokon a Budapesti II. és III. kerületi bíróság, másodfokon pedig a Fővárosi Törvényszék is megállapította, hogy részemről rágalmazás nem történt, így az ellenem indult eljárást januárban megszüntette.

Ezen a héten pedig a polgári peres eljárásban is jogerős döntés született. A Fővárosi Ítélőtábla kimondta: nekem van igazam, igenis meg lehet fogalmazni politikai és morális értékítéletet a nagy nyilvánosság előtt is egy olyan emberről, aki

3. kerületi polgármesterként eltitkolt egy gyerekek ellen elkövetett borzalmas szexuális bűncselekményt.

Nem tudom, hogy igazából mit szeretett volna vagy mit szeretne még Bús Balázs és óbudai fideszes csapata, de szerintem jobban tennék, ha most már inkább visszavonulnának a közélettől. Én biztosan nem fogok a jövőben sem hallgatni, ha gyerekeket bántalmaznak.

Búsnak – aki tavaly még a kerületi képviselőségről is kénytelen volt lemondani, amikor kiderült, hogy összeférhetetlen módon több mint egy éve képviselői fizetése mellett havi 1 millió forintot is jogosulatlanul felvett a Nemzeti Kulturális Alap alelnökeként – azonnal bocsánatot kellene kérnie a bántalmazott gyerekektől, szülőktől, óvodai dolgozóktól és Óbuda-Békásmegyer egész közösségétől, akik kevésbé voltak neki fontosak, mint a saját fideszes politikai karrierje.

Az egész Fidesz pedig szégyellje magát, hogy kitalált óvodai LMBTQ hergeléssel foglalkozik, amikor pedig valóban fel kellene lépni a gyerekek védelmében, akkor hallgatnak. Várom az egész Fidesz, főleg az óbudai Fidesz bocsánatkérését az ügyben.

❗️Remélem, mindenki érti: soha semmilyen politikai érdek nem lehet fontosabb a gyerekek érdekeinél!

Valódi Hírek